Főnökök bűnlajstroma

A főnökök 10 fő bűne - illusztráció
A főnökök 10 fő bűne - illusztráció
Azt bírják a legkevésbé a beosztottak, ha egy vezető haverkodik, illetve állandóan a nyakukon lóg – derül ki egy felmérésből.

Ha megjelenik a főnöke a szobában, miközben ezt a hírt olvassa, sürgősen kattintson másra, vagy ha erre már nincs ideje, kezdje el hangoztatni: milyen szerencse, hogy az ön főnöke nem olyan, mint amilyenekről itt szó van – ajánlja a CNNMoney olvasói figyelmébe a következő összefoglalót a főnökök tíz fő bűnéről. A több mint 900 beosztott megkérdezésén alapuló felmérés eredményeként a következő bűnlajstrom állt össze a munkahelyi vezetőkről:

Túlságosan erőltetetten igyekszik mindenki haverja lenni; állandóan a beosztottak nyakán lóg, mindenbe beleüti az orrát; elhárítja a konfliktusok megoldását; arrogáns; plöttyedt; lobbanékony; képtelen delegálni a feladatok megoldását; türelmetlen; makacs; nem ért semmihez.

Kiderült emellett a felmérésből, hogy a 34 és 45 éves közötti korú dolgozók inkább férfi főnököt akarnak, mint nőt, ám az is tény, hogy megkérdezettek több férfiről mondták azt, hogy híján van a vezetői képességeknek, mint ahány nőről.
hirdetés