Fontos a zöldségek és gyümölcsök vegyszermentessége?

Fontos a zöldségek és gyümölcsök vegyszermentessége?
Nyíregyháza – Futaky Luca Zsófia számára fontos, hogy vegyszermentes zöldséget, gyümölcsöt fogyas­szon. – Kizárólag termelőnél vásárolunk, és eddig csak jó tapasztalataink vannak – jegyezte meg a leveleki lány.

– Alapvetően nem vásárolunk sem boltból, sem másoktól, mert amit tudunk, magunk termelünk meg. Éppen ezért kiemelten odafigyelünk arra, mivel permetezünk – árulta el a nyíregyházi Hegyi Tamás.

Hegyi Tamás

Makara László kizárólag helyi árusoktól veszi a zöldséget és a gyümölcsöt. – Az őstermelők nem használnak több vegyszert a kelleténél – adott hangot véleményének a megyeszékhelyen élő férfi.

Makara László

– Bár nem vagyunk kifejezetten biocsalád, megválogatjuk, mit honnan vásárolunk. Mindig alaposan megmosunk mindent, mielőtt elfogyasztjuk – válaszolta kérdésünkre a demecseri Borbély Barbara.

Borbély Barbara

 

A berkeszi Katona Ádám szerint az a legfontosabb, hogy a gyümölcs vagy zöldség friss és megfelelően érett legyen.

Katona Ádám

– Nagyon oda kell figyelni arra, mit veszünk meg – mondta Moldván Ferencné, aki csak piacon vásárol, kizárólag ismerős termelőktől. – Amit tudok, megtermelem magamnak az otthoni kiskertben, az a legbiztonságosabb, amit én nevelek – tette hozzá az orosi nagymama.

Moldván Ferencné

KM-CsA
hirdetés