“Fontos, hogy az emberek értékeljék, amit a természet ad”

Matolcsi Henrietta
Matolcsi Henrietta
Nyíregyháza – A víz világnapján a nyíregyházi Matolcsi Henrietta kérdésünkre elárulta: fontosnak tartja a spórolást, így mindig megnézi, hogy a csapokat rendesen elzárja-e maga után.

– A lehető legkevesebb vizet igyekszem használni. A családommal fürdés helyett inkább zuhanyzunk, ami költség- és víztakarékos megoldás – mutatott rá Miklós Dóra.

Miklós Dóra

Szabó István úgy véli, a víz igen értékes, de ő maga gondban van a spórolással, gyakran mosogatásnál többet használ a kelleténél.

Szabó István

– Környezetvédelmi szakon tanulok, így valahol kötelességemnek is érzem, hogy takarékoskodjak a vízzel. Mindig odafigyelek, mennyit használok, fogmosásánál is inkább többször töltöm újra a poharat, minthogy hagyjam a csapot folyni. A mosogatásról nem is beszélve – árulta el lapunknak Moldvári Dóra.

Moldvári Dóra

Naczinecz Bianka helyzetét jelentősen megkönnyíti, hogy kollégiumban lakik, ezért mosogatásnál és zuhanyzásnál is kevesebb vizet használ, mint otthon.

Naczinecz Bianka

– Ha csepeg a csap, egy kis edényt teszek alá. Később hasznosíthatom például a virágok öntözésénél – jegyezte meg Fekete Lili, aki szerint fontos lenne, hogy az emberek odafigyeljenek a környezetükre, és értékeljék, amit a természet ad.

Fekete Lili

KM-PB
hirdetés