Fontos tudnivalók kormánymű javítás előtt

Akt.:
Fontos tudnivalók kormánymű javítás előtt
A kormánymű meghibásodása nem orvosolhatatlan probléma, azonban jó, ha kicsit tájékozódunk a témát illetően, mielőtt szakembert választunk. Vannak olyan sarkalatos pontok ebben a kérdésben, amiket, ha jól körül járunk, sokkal könnyebben találjuk meg a számunkra legjobb megoldást.

Például mindjárt az elején felmerülhet az a kérdés, hogy csere vagy felújítás mellett döntsünk.

Érdemes tudni, milyen buktatókkal járhat az egyik vagy a másik lehetőség és ha van némi támpontunk a választást illetően, máris bátrabban állunk a dologhoz.

1. Bontott alkatrész, igen vagy nem?
Ha visszapillantó tükröt szeretnénk venni, nyugodtan válasszuk a bontott alkatrészt, hiszen egyértelműen látható, hogy, amit vásárolni szeretnénk, az megfelel-e az igényünknek. Azonban egy kormányműnél más a helyzet. A belsejében lévő kopó alkatrészek nem láthatók, így nehezen felmérhető, hogy milyen állapotban vannak. Ne kockáztassunk, bontóból ne vásároljunk kormányművet, mert nem tudhatjuk pontosan, mit veszünk.

2. Mérjük fel a terepet, mielőtt szakembert választunk!
Semmiképp se egy vélemény alapján döntsünk! Tájékozódjunk a kormánymű javító cégekről az interneten olvasható nyilvános visszajelzések segítségével. Csak olyan kormánymű felújító céget válasszunk, akiről találunk információkat, akikkel kapcsolatban másoknak már vannak használható tapasztalataik. Árakról, vállalt határidőkről találunk információkat a javító cégek weboldalain, ám azt, hogy milyen minőségű munkát végez az adott cég, vagy hogyan bánik az ügyfelekkel, azoktól tudhatjuk meg, akik már igénybe vették a szolgáltatásaikat.

Egy jó választással időt és pénzt takaríthatunk meg!

3. A számla kérdése!
Egy megbízható, korrekt cég minden esetben ad számlát az elvégzett javításról. A számla egyben a garancialevelünk is! Ne éljünk az olcsóbb megoldást ígérő lehetőségekkel!

4. A ki- és beszerelés költsége!
Ahhoz, hogy a kormányművet javítani lehessen, ki kell szerelni az autóból. Ennek, illetve a javítás utáni visszaszerelésnek van egy egyszeri költsége, az alkatrész javításon felül. Normál esetben ezzel nincs is semmi probléma. Előfordul azonban időnként, hogy a javítás nem sikerül elsőre tökéletesen, így felmerül a kérdés, hogy ki állja az újbóli ki- és beszerelést.

Vannak cégek, akik erre a részre is kiterjesztik a garanciát, így nem az ügyfélnek kell újra megfizetnie azt.

5. Minimum 1 év garancia kormánymű javításra!
Minőségi kormánymű javítás mellé nem járhat kevesebb 1 év garanciánál! Ha 1 éven belül újra meghibásodik a kormánymű, valószínűleg nem volt mindenre kiterjedő a felújítás. Ha egy cég legalább 12 hónapot vállal, biztosak lehetünk benne, hogy alapos munkát végez.

6. Megoldás a szállításra!
Egy fontos kérdés, hogy hogyan jut el a kiszerelt kormánymű a javítócéghez. Ha ez a közelünkben van, nem okoz túl nagy problémát, ám ha például vidékről kell eljuttatnunk a kormányművet Budapestre, már több figyelmet igényel a dolog. van olyan javító cég, aki átvállalja tőlünk a szállíttatás minden terhét. Vagyis annyi dolgunk van, hogy alaposan becsomagoljuk a kormányművet és az általunk megadott címen várjuk a futárcéget, aki ingyen elszállítja az alkatrészt, majd a javítás befejeztével vissza is hozza azt.

7. A meghibásodás gyakori előidézője, a gumiharang!
Feltétlenül kérdezzünk rá, hogy a kormánymű felújítás mellé jár e új gumiharang! Ez az alkatrész akadályozza meg, hogy a szennyeződés a kormánymű belsejébe jusson. Ha már ez is elhasználódott és mégis visszateszik, hamarosan újra mehetünk a szervizbe.

Forrás: szervokormanyjavitas.hu

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés