Formás gyakorlatok és hatalmas küzdelmek

Soltész Szabolcs és Batári Dávid is sikeresen zárta a viadalt
Soltész Szabolcs és Batári Dávid is sikeresen zárta a viadalt - © Fotó: tudósítónktól
Kisvárda – Az aranyérmeket tekintve duplázója is akadt a debreceni B-C kategóriás bajnokságon szereplő kisvárdai karatézóknak.

Debrecenben rendezték meg a B-C kategóriás utánpótlás és felnőtt kyokushin karatebajnokságot, amelyen a Kyokushin Karate Do SC Kisvárda versenyzői is részt vettek.

A viadal a formagyakorlat versenyszámokkal indult, melyek során a várdaiak közül az ifjúságiak között Batári Dávid és a gyermek II. korcsoportban induló Soltész Szabolcs is aranyérmet szerzett, míg Molnár Eszter (gyermek II. korcsoport) csak minimális különbséggel csúszott le a dobogós helyezésekről.

Ezek után bizakodva és nagy tervekkel vágtak neki a kisvárdaiak a küzdelem versenyszámoknak, és a ragyogó hangulatú viadalon azok nagy része valóra is vált. A küzdők közül Kolonics Ferenc (felnőtt C kategória +90 kg) és Soltész Szabolcs (gyermek II. korcsoport, 45 kg) is bajnoki címet szerzett, utóbbi tehát duplázott, a formagyakorlat után a küzdelem elsőségét is begyűjtötte. A felnőttek C kategóriájának +90 kilós versenyszámában még egy várdai felállhatott a dobogóra, Mátrahegyi Sándor ugyanis bronzérmet szerzett. Markó László tanítványai összességében négy arany- és egy bronzéremmel zárták a viadalt, ami várakozáson felüli szereplésnek mondható.
hirdetés