Források a helyi vállalkozásoknak

Hargitainé Tolnai Andrea
Hargitainé Tolnai Andrea - © Fotó: Alapítvány
Nyíregyháza – A saját erő biztosítható az alapítvány hitelkonstrukcióinak valamelyikéből.

A PRIMOM Alapítvány együttműködve a Széchenyi Program Irodával szakmai fórumot szervezett a napokban.

Az előadások előtt Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere adott rövid áttekintést a vállalkozásfejlesztéseket érintő intézkedésekről, melyek a folyamatos, dinamikus fejlődéshez biztos hátteret szolgáltatnak a megyei cégek számára.

Energetikai beruházások

Hagymási János, a Széchenyi Program Iroda tanácsadója az energetikai beruházások támogatásának kiemelt szerepét mutatta be. Egy-egy megfelelően átgondolt, végrehajtott projekt akár több száz millió forintos beruházást is támogat, a megújuló energiaforrások és az energiamegtakarítást célzó fejlesztések megvalósításában. Az eszközbeszerzést támogató pályázati lehetőség a vállalkozások számára lehetőséget biztosít termékskálájuk bővítésére, hiszen olyan gépek, berendezések megvásárlását finanszírozhatják, melyekkel eddig nem rendelkeztek.

A jellemzően 50 százalékos támogatási intenzitással hozzáférhető források nyitottak minden mikro-, kis- és középvállalkozás számára, és jelentős források állnak rendelkezésre. A támogatások egy részénél szükség van saját erőre, mely adott esetben a PRIMOM Alapítvány mikrohitel konstrukcióinak valamelyikéből is biztosítható; erről már Hargitainé Tolnai Andrea, a szervezet mikrohitel-igazgatója adott tájékoztatást.

Rejtett költségek nélkül

– Országos és helyi alapokból akár kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető forrásokat biztosítunk, kedvező kamattal, rejtett költségek nélkül, türelmi idővel, alsó összeghatár nélkül, vállalkozásonként akár kétszer 10 millió forint összegig. A ­PRIMOM Alapítvány idén ágazati megkötés nélkül bármely mikrovállalkozást, agrárvállalkozásokat, családi gazdálkodókat, őstermelőket is támogathat hitelprogramjával, még azon gazdálkodókat is, akik a pénzpiacon más ­forrásokat nem vehetnek igénybe – fogalmazott a szakember.

Térítésmentes segítség

A nemzetközi piaci lehetőségekről Mészáros Éva, a PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network irodájának vezetője adott tájékoztatást.

– Jelen formájában, a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő világhálózat, melynek működését részben az Európai Bizottság támogatja, 67 országban, több mint 3000 tanácsadóval szolgálja térítésmentesen a vállalkozások külpiaci megjelenését, termék­értékesítésének növekedését, új kapcsolatok kialakítását – mutatta be a szervezetet Mészáros Éva.

TG
hirdetés