Forró nyomon fogták el a kalapácsos rablót

Mátészalka – A tettes súlyosan bántalmazott két idős nőt Mátészalkán.


Egy mátészalkai lakásban támadott meg egy férfi két idős asszonyt 2013. december 8-án. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövető 17 óra után kívülről lekapcsolta a villanyórát, majd amikor a sértett kijött, puszta kézzel bántalmazta. A néni szintén idős testvére éppen ott tartózkodott, ő egy kalapácsot felkapva próbált nővére segítségére sietni, a támadó azonban elvette tőle a szerszámot és pénzt követelve azzal ütötte tovább áldozatai fejét. Az egyik néninek sikerült kiszaladnia és segítséget kérni a szomszédtól. Az elkövető elmenekült, a kiérkező mentők mindkét idős asszonyt kórházba vitték.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja nagy erőkkel indított nyomozást az ismeretlen tettes után. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként december 9-én hajnalban, lakásán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves M. József mátészalkai lakost.

A férfi kihallgatása alatt elmondta, hogy a támadás napján mintegy fél liter pálinkát és több üveg sört fogyasztott el, úgy ment az általa ismert néni házához. Az őt is meglepte, hogy áldozatát nem egyedül találta. A sikertelen rablást követően hazament és elégette véres ruháit.

M. Józsefet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás kísérlete bűntett és két rendbeli testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés