Forrongás és hidegzuhany

Kivonultak a teremből a szerdai városi közgyűlésen az ellenzék képviselői Nyíregyházán.

A vakáció közeledtével magasra csapnak a hullámok az orosi Herman Ottó Általános Iskolában. Korántsem hűsítő habok ezek, sokkal inkább hatnak hidegzuhanyként az intézményvezetői poszt körül kialakult kacifántos helyzetben.

Érvek pro és kontra

Az önkormányzat pályázatot írt ki az igazgatói poszt betöltésére, melyre hárman jelentkeztek. Ihnáth György időközben visszalépett, a jelenlegi direktor, Faragó Péter vezetési programjában foglaltak megvalósítását a nevelőtestület tagjai közül 14 támogatta, 17 pedig nemlegesen reagált. Az újabb vezetői megbízását az alkalmazotti értekezlet 39 tagja közül 18-an támogatták, 21-en viszont nem. A másik pályázó, Vida Sándor Róbert esetében ugyanez az aránypár: 7 igen, 31 nem. A szülői munkaközösség 16 tagjából 11-en amellett voksoltak, hogy maradjon a helyén az oktatási intézmény vezetője.

Az iskola jövőjét és a gyerekek érdekét szem előtt tartva bízom abban, hogy számomra kedvező döntés születik a következő közgyűlésen. Ettől többet nem kívánok nyilatkozni – zárta rövidre mondandóját Faragó Péter igazgató. 

Álláspontok
Az önkormányzat oktatási
bizottságának jelenlévõ 9 tagja közül
3 fõ támogatta, 5 nem, 1 pedig tartózkodott Faragó
Péter pályázatánál, Vida Sándor
Róbertet senki sem támogatta, hatan nemmel szavaztak, hárman
tartózkodtak.

Az igazgató úr irányításával kapcsolatban több gond merült fel – állította Szokol Tibor, a nyíregyházi közgyűlés oktatási bizottságának elnöke, hozzátéve: – Számos névvel ellátott panaszos levél, beadvány érkezett, amik mindezt alátámasztották.Több alkalommal igyekeztünk tisztázni a helyzetet, és időközben kiderült, hogy a tantestületben sokan nem támogatják az igazgató munkáját. Faragó Péter pedagógusként kiváló, ám bebizonyosodott, hogy a vezetői poszt betöltésére nem alkalmas. Ez messze nem politikai döntés, kizárólag szakmai érveket lehet felsorakoztatni.

Ellenzéki álláspont

A szerdai városi közgyűlésen kora este került szóba a Herman-ügy. Az ellenzék képviselői jobbnak látták, ha kivonulnak a teremből, hiszen ők Faragó Péter mellett tették le a voksukat. Pénteken egyébként sajtótájékoztatót tart a Fidesz-MPP városi vezetése, ahol részletesen ismertetik álláspontjukat.

– Ladányi Tóth Lajos - 
hirdetés