Fórum után egészségnapok

Hazánkban a halálozási okok között vezetnek a szív- és érrendszeri betegségek. Éppen ezért egy népegészségügyi program célul tűzte ki, hogy 320 kistelepülésen 50 ezer lakos bevonásával a szív- és érrendszeri megbetegedések szempontjából fontos rizikófelmérést végez. Részletes program [.pdf – 54KB]

Ebben a programban részt vesz a Tiszavasvári Többcélú Kistérségi  Társulás és az ÁNTSZ megyei intézete is, s a kistérség településein szűrővizsgálatokat rendeznek majd. A települési egészségnapok előtt egészségfórumot rendeznek március 23-án 14 órától Tiszavasváriban a városháza dísztermében.

A rendezvényen a magyar lakosság egészségi állapotát és javításának stratégiai programját dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter ismerteti. Szó lesz továbbá a II. Nemzeti fejlesztési tervben szereplő egészségfejlesztésről, az alapellátás jelentőségéről és lehetőségeiről, a tiszavasvári kistérség népegészségügyi helyzetéről,  a települési egészségnapok és a faluszűrési program helyi megvalósításáról.

Az első egészségnap március 30-án lesz Tiszavasváriban, majd áprilisban folytatják a szűréseket Rakamazon, Timáron, Tiszadobon, Tiszadadán, Tiszalökön, Tiszanagyfaluban, Tiszaeszláron.

– M. Magyar László –
hirdetés