Főszerepben a traktorok

A Hajdúsági Expónak minden évben szerves része a traktorkarnevál
A Hajdúsági Expónak minden évben szerves része a traktorkarnevál - © Illusztráció: ÉKN-Archív
Hajdúböszörmény, Nyíregyháza – A Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület, összefogva a megyebeli Ze­tor-Vas Kft.-vel és a Révész Trans Kft.-vel, hatodik alkalommal (augusztus 11–13.) rendezi meg a Hajdúsági Expót, s annak keretében ad otthont a Traktorhúzó Európa Kupa aktuális fordulójának.

Szabolcs megyei érdeklődők

Az esemény szervezői hétfőn Nyíregyházán, az Aventinus Hotelben tartottak sajtótájékoztatót, melyen Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke elmondta: a Hajdúsági Expóra minden évben érkeznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei érdeklődők, gazdálkodók is.

– A két megye gazdasági adottságai hasonlóak, sok bennük a közös vonás – említette Ficsor László, aki köszönetet mondott az anyagi támogatásért a Zetor-Vas Kft. jelen lévő tulajdonosának, Vas Ottónak is. A sajtótájékoztatón elhangzott: a rendezvénynek a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium melletti traktorhúzó pálya ad majd otthont.

– Az expó és a verseny előtt, amolyan kedvcsinálóként, augusztus 9-én, Nyíregyházán, a Kossuth téren egy traktorbemutatót rendezünk 16 órakor, majd elindulunk a nagykörúton egy több ezer lóerős olasz versenytraktor kíséretében azért, hogy érdeklődőket toborozzunk a hétvégi eseményre – fogalmazott a Zetor-Vas Kft. részéről ifj. Vas Ottó, aki hozzátette: a traktorfelvonulás a tervek szerint a városi stadion mögötti nagy parkolóban ér véget.

A szerdai bemutató és a felvonulás ideje alatt lehetőség nyílik majd az olasz versenytraktor és a Zetor-Vas Kft. révén forgalmazott termékek, traktorok, technológiák megismerésére.

Szakmai beszélgetés

A Hajdúsági Expó otthont ad egy szakmai kerekasztal-beszélgetésnek is, mely pénteken 10 órakor kezdődik, s olyan témákat feszeget majd, mint a versenyképesség és a nyereségesség. A beszélgetésre két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cégvezető, Bárány Péter, a Baromfi-Coop Kft. ügyvezető igazgatója és Szurovcsák András, a Szuro-Trade Kft. ügyvezető igazgatója kapott meghívást.
hirdetés