Fotók: 10 színész, akiket úgy elmaszkíroztak, hogy képtelenség rájuk ismerni

Margot Robbie-n nem változtattak sokat de így is alig lehet ráismerni
Margot Robbie-n nem változtattak sokat de így is alig lehet ráismerni - © Forrás: BrightSide
Egy-egy szerepért nagy változásokon kell átmenniük a színészeknek. Van, hogy egy szemüveg és egy paróka is teljesen megváltoztatja a szereplőket, de előfordul olyan is, hogy a számítógépek segítségére is szükség van.

1. Robert Englund – Rémálom az Elm utcában (1985)

1

Robert Englund az ikonikus horrorfilm gonoszát alakította a filmben. Azért, hogy Freddy Krueger megjelenhetett a vásznon a színésznek három órát kellett minden forgatás előtt végigülnie.

2. Stellan Skarsgård – A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006)

2

Bármilyen meglepő Bocskor Bill sminkjét emberi kezek alkották és nem számítógépes trükkök eredménye. Stellan Skarsgårdnak minden alkalommal hat órát vett el az életéből a maszk elkészítése és levétele.

3. Bill Nighy – A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006)

3

Davy Jones egész kinézete számítógéppel lett létrehozva. Az egész forgatás alatt nem volt rajta kalózruha, csak egy különleges pizsamaszerű ruhát és egy fejpántot viselt, ami megkönnyítette a CGI mestereknek, hogy a színész a megfelelő formában kerüljön a képernyőkre.

4. Margot Robbie – Én, Tonya (2017)

4

A szűkös költségvetés és a még szűkösebb határidő elég nagy kihívást jelentett a film készítőinek. A gyönyörű Margot Robbie-ból a korcsolyázó világ “rút kiskacsáját”, Tonya Hardingot kellett csinálni. A sminkes egyszerűen oldották meg a dolgot, a színésznő szemhéját és száját lehúzták, az orrán, az állán és a nyakán pedig pótlásokat használtak.

5. Justin Theroux – Maniac (2018)

5

Hihetetlen, hogy mire képes egy paróka, egy szemüveg és egy kis smink. Szinte rá se lehet ismerni A hátrahagyottakban főszereplőjére.

6. Pom Klementieff – A galaxis őrzői vol. 2. (2017)

6

Pom Klementieff alakította Mantist a nagy sikerű Galaxis őrzői második részében. Az űrlényt eljátszó színésznőn nem sokat változtattak a sminkmesterek, de annál többet a számítógépes szakemberek. Mantison minden CGI volt a fekete kontaktlencsén és a csápkezdeményeken kívül.

7. Lupita Nyong’o — Star Wars: Az ébredő Erő (2015)

7

A film rendezője, J.J Abrams annyira nincs oda számítógépes trükkökért, de sok karakternél megkerülhetetlen volt a Csillagok Háborújában, ilyen volt például Maz Kanata figurája is.

8. Emma Stone – A nemek harca (2017)
8

Emma Stone-nak különleges edzéstervet kellett tartania és fehérjedús ételeket ennie, hogy a forgatásokra olyan izmos legyen, mint a hetvenes évek teniszezője, Billie Jean King. Az izomtömegnövelésen kívül a haját igazították a kornak megfelelően és egy szemüveget kapott. és mégis alig lehet ráismerni.

9. Idris Elba — Star Trek: Mindenen túl (2016)
9

Nehéz elhinni, hogy Krall megformálóján egyáltalán nem használtak számítógépes trükköket. Idris Elba egy műfejet kapott, ami tökéletesen illeszkedett az arcához, hogy a mimikája is jól látszódjon. A maszk beállítása minden alkalommal két órát vett igénybe a forgatások előtt.

10. Josh Brolin – Bosszúállók: Végtelen háború (2018)
10

Thanos, a Marvel-univerzum főgonosza 100%-ban CGI-jal készült. Hatalmas méretét és tömegét nem tudták volna megjeleníteni másképp a vásznon, bármilyen magas is Josh Brolin.

Forrás: BrightSide


USA - Általában külön-külön szoktak ránk mosolyogni a magazinok és bulvárlapok hasábjairól, de ha egymás mellé helyezzük a róluk készült fotókat, bizony elgondolkodunk egy pillanatra, hogy melyikük melyik. Párosítottuk a hollywoodi ikertornyokat, akik egymás dublőrjei is simán lehetnének. Javier Ba...

Sok olyan színész van, aki akár a forgatókönyv meg nem értése, akár más munka miatt híres filmszerepeket utasított vissza, majd később jól meg is bánta az egészet. Tom Cruise-tól Al Pacinón át Mel Gibsonig rengetegen követtek el ilyen baklövéseket - tartsanak velünk, mutatjuk a többieket is. 1. S...
hirdetés