Helyi közélet

2015.03.06. 16:52

„Igen, volt nálam fegyver”

Tiszaeszlár - Nagy port kavart a házbontás Tiszaeszláron, a Szilágyi utcában.

Tiszaeszlár - Nagy port kavart a házbontás Tiszaeszláron, a Szilágyi utcában.

– Semmi sem maradt a házból, amely 12 évig az otthonunk volt. A bútoraink, az irataink, szóval minden holmink odaveszett – fakadt ki Bódi Barnabás, aki élettársával és öt gyermekével jelenleg egy albérletben kénytelen meghúzni magát. A családfő elmondása szerint már régóta megromlott a viszonya Nagy Tiborral, Tiszaeszlár polgármesterével, aki múlt pénteken „a brigádjával porig rombolta, és mondvacsinált indokkal az önkormányzat nevében kisajátította” a Szilágyi utcai portát.

Szívességi lakókként éltek ott

Tiszaeszlár első embere, Nagy Tibor szerint szó sincs birtokháborításról, illegális bontásról; bár a dózerolás nagy port kavart az utcában, minden törvénykövetően és rendben zajlott. – Úgy tudom, hogy Bódiék annak idején egy fillért sem fizettek az ingat­lanért, több mint egy évtizedig finoman szólva szívességi lakókként éltek a romos, viharvert házban. Az önkormányzat megvásárolta az ingatlant az eredeti tulajdonosától, majd tette a dolgát. Mint kiderült, lopták az áramot, az áramszolgáltató szakemberei természetesen jegyzőkönyvet készítettek erről. A rendőrséget a felháborodott és felheccelt utcabeliek riasztották, ami nekünk csak jól jött, hiszen így az egyenruhások biztosították a helyszínt, jegyzőkönyvezték a tényeket, és megakadályozták az indulatok elszabadulását.

Vizsgálatot indított a rendőrség

Egy lakóház állítólagos jogosulatlan bontása miatt hívták a rendőrséget Tiszaeszlárra február 27-én délelőtt. Az ügyben a Tiszavasvári Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítés keretében rendelt el vizsgálatot. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a helyi önkormányzat szabályos adásvételi szerződést követően, a tulajdonjog birtokában adott megbízást a munkálatokra.

– A volt tulajdonos elmondása szerint a korábban ott lakó család csak bérlő volt, de ők napokkal korábban kiköltöztek. A bérlők azt állították, hogy évekkel korábban ők is megvásárolták az ingatlant, erről azonban semmiféle okirattal nem rendelkeztek. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a munkálatoknál jelen lévő polgármester szabályos viselési engedéllyel rendelkezett a nála lévő gáz- és riasztófegyverhez.

– Azt, hogy a gáz- és riasztófegyver viselése megfelelt-e a vonatkozó jogszabálynak, a kapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja – tájékoztatta lapunkat Fülöp Gergely r. őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, majd hozzátette: a bontási munkálatok szabályszerűségét az építésügyi hatóság vizsgálhatja, a rendőrség ezért jelzéssel élt az illetékes kormányhivatal felé.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 6 és 7-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában