hasznosuló tudás

2020.01.08. 15:09

Nagy érdeklődés övezte a középiskolások pénzügyi versenyét

A hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen mintegy 1048 csapat vett részt.

Csendes Ágnes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta: a versenyen indulók ismeretanyaga az adózási, a befektetési, a lízingelési, a banki és a versenyjogi ismeretekre is ki kell terjedjen, emellett képesnek kell lenniük ezekben a témákban véleményt formálni, illetve előadni nézeteiket.

Hangsúlyozta: a PénzSztár egy komplex verseny, ahol a pénzügyi ismeretek mellett az érveléstechnika is fontos szerepet játszik.

Zámbó Balázs, a PénzSztár korábbi versenyzője, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója azt mondta, nagyon jó döntésnek tartja, hogy középiskolásként részt vett a versenyen, mivel az ott megtanultakat a gyakorlatban is gyakran hasznosíthatja.

A versenyt a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte, második helyen egy békéscsabai csapat, harmadikként pedig egy ceglédi csapat végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában