Nyíregyházi SN

2020.02.21. 09:10

Koncentráltan, összeszedetten

Az élvonalbeli tagságért küzd az alföldi város csapata.

Stáb Bence (labdával) múlt ősszel hatot rámolt be a Kecskemétnek

Fotó: Pusztai Sándor

Múlt héten ózdi döntetlennel rajtolt a bajnokság tavaszi szakaszában a Nyíregyházi SN NB I./B-s alakulata. Pénteken a Kecskemét ellen folytatja szereplését a szabolcsi gárda. A hírös városiak az előző idényben a negyedik helyen végeztek, erre a szezonra azonban merészebb célokat fogalmaztak meg, a dobogón szeretnének végezni. Ennek megfelelően erősítették meg keretüket, öten érkeztek hozzájuk, legnagyobb fogásuk Bíró Balázs, aki a Dabastól érkezett. Télen Sipeki Levente leigazolásával tovább erősödtek, a Gyöngyösről érkező játékos a Hatvan ellen kilenc góllal mutatkozott be új csapatában.

Nincsen lyukas posztjuk

A két gárda őszi találkozóján félidei döntetlent követően Varga Lászlóék a második játékrész elején három góllal megléptek, ezt követően azonban kilenc percig nem sikerült bevenniük a házigazdák kapuját, ezt kihasználva fordítottak, végül a mérkőzést is megnyerték a kecskemétiek.

A találkozó esélyeiről kérdeztük Kaplonyi Zoltánt, a Nyíregyházi SN edzőjét.

– Az ózdi mérkőzésből tanulva szeretnénk sokkal koncentráltabban, összeszedettebben játszani a Kecskemét ellen – vágott a közepébe a nyíregyháziak trénere. – Sok időt töltöttünk azzal, hogy mindenféle támadási és védekezési variációban megtaláljuk a legoptimálisabb csapatösszetételt. A Kecskemét egy komplex csapat, nincsenek lyukas posztjaik, masszív hatos falat védekeznek és remek kapusaik vannak, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítunk.

– Minőségi játékosokat igazoltak nyáron, közülük is kiemelkedik Bíró Balázs. A nyíregyházi nevelésű irányító remekül szervez, kulcskérdés lesz az ő hatástalanítása. Kielemeztük a játékukat, remélem, hogy sikerül megvalósítani azokat a dolgokat, amelyeket a héten gyakoroltunk – fogalmazott Kaplonyi Zoltán.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában