Fotók: Majd szétfeszíti a tesztoszteron az elefántot, kapott hát egy 600 kilós játékszert

Akt.:
Hatályba lépett az új törvény
Hatályba lépett az új törvény - © Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Jack igen impozáns méretű állat, hatalmas erővel bír, ráadásul most az úgynevezett „must” időszakban van, mikor a tesztoszteronszintje a normális tízszeresére emelkedhet, s viselkedése alaposan megváltozik. Mivel ilyenkor tör és zúz, a park dolgozói különleges erőlevezető játékot készítettek számára.

600 kilogrammos játékot kapott Jack, a Nyíregyházi Állatpark közel 6 tonnás afrikai elefánt ( Loxodonta africana) tenyészbikája.

Az állat- úgy mint a természetben-magányosan él, hiszen míg az elefánttehenek csordában járnak, a bikák gyakran egyedül vándorolnak a szavannán, s csak a szaporodási időszakban keresik fel a nőstényeket. Most a Nyíregyházi Állatparkban sem gyakorolhatja a szerelmet, mert párja Kwanza éppen fél éves bébijüket szoptatja.

Jack igen impozáns méretű állat, hatalmas erővel bír, ráadásul most az úgynevezett „must” időszakban van, mikor a tesztoszteronszintje a normális tízszeresére emelkedhet, s viselkedése alaposan megváltozik. Mivel ilyenkor tör és zúz, a park dolgozói különleges erőlevezető játékot készítettek számára; a sodronykötéllel megerősített traktorgumikat egy vastag faoszlopra rakták kifutójában, melyet Jack azonnal elkezdett tesztelni. Mint a képeken látható, az állat minden erejét latba vetve legyőzte „ellenfelét”, majd a közel 1.5h harc után otthagyta „áldozatát”.

A rendkívül jó vérvonalú afrikai elefántbika 2011-ben érkezett a Nyíregyházi Állatparkba, s 2013-ban, Kwanzával az elefánttehénnel közös frigyüket a látogatók is végignézhették. 22 hónappal később 2015 júniusában jött világra Kito, a park afrikai elefántbébije. Az országban csak itt látható elefánt fajból jelenleg négy egyed tekinthető meg a SóstóZoo-ban, mivel anyaállattal és a borjával együtt egy Buba nevű elefánttehén is él.

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés