Fotók: Rothadásra ítélt, de hátborzongatóan szép dolgok a világban

Akt.:
Fotók: Rothadásra ítélt, de hátborzongatóan szép dolgok a világban
© Forrás: Daily Mail
Nagy-Britannia – Tudtad, hogy a Namib-sivatagban számos gyönyörű, kisebb vagyont érő klasszikus járgány fekszik gazdátlanul, rozsdásodásra ítélve? Sydney-től nyugatra, a Homebush-öbölben pedig olyan lenyűgöző hajóroncsok leltek végső nyugalomra, mint a 20. század elején épült SS Ayrfield? Bomlásra ítélt repülőgépek, bevásárlóközpontok, bányák: tekintsd meg galériánkat és járd körbe velünk a világ legelhagyatottabb, egyben legkáprázatosabb helyeit!

hajoroncs_Az SS Ayrfield roncsa a Sydney-től nyugatra fekvő Homebush-öbölben a mai napig látható.

vonat_Uyuni városától mintegy két mérföldre található Bolívia egyik legfőbb turistalátványossága, az egyébként meglehetősen szürreális látványt nyújtó vonattemető.

plaza_Bangkok Új Világ Bevásárlóközpontját 1997-ben bezárták, miután építési szabálytalanságokat tártak fel, majd 1999-ben adták végleg az enyészet kezére, mivel egy tűz felemésztette az elhagyatott épület tetőszerkezetet. A belső tér emiatt megtelt esővízzel, ami szúnyogproblémákhoz vezetett, ezért a helyiek édesvízi tilápiát telepítettek a pláza belsejében keletkezett tavacskába, hogy megszabaduljanak a rovaroktól.

trabi_Ezt az elfeledett, mohos járgányt Antoine Jacquiaux francia fényképész kapta lencsevégre.

kad_Semmi különös, csak egy fürdőkád a Namib-sivatagban.

banya_Használaton kívüli bányaállomás Longyearbyen városában, amely a Norvégiához tartozó Spitzbergák legnagyobb települése és egyben fővárosa.

ranch_A Keys Ranch a Joshua Tree Nemzeti Parkban. Fából készült víztárolója és faépítményei az 1950-es évek óta érintetlenek.

amalfi_Ezzel a csodás elhagyatott épülettel Amalfi partjainál találkozhatunk Olaszországban.

erod_Szép lassan a homokba süllyed ez a magányos katonai erőd Lettország partján, Liepaja kikötővárosában.

fegyver_A rozsda hatalmába került ez a hátrahagyott légvédelmi fegyver felett Horvátország páratlan szépségű Paklenica-völgyében.

namibia_Ismét a Namib-sivatagban járunk.

eromu_A Tkvarcheli nevű, pusztulásra ítélt erőmű Grúziában.

szovjet_Lezárt város Lettországban: a Skrunda-1 egykoron 5000 szovjet katonának, technikusnak és családjaiknak adott otthont, 1998 óta azonban érintetlen, és ki van téve a természet szeszélyeinek.

vonat2_A Canfranc Vasútállomás igen sivár, egyben különös látványt nyújt Spanyolországban. Ma már csak rozsda és használaton kívüli vasútkocsik lakják, de egykoron Európa második legnagyobb vasútállomása volt.

hajoroncs2_Egy ismeretlen vontatóhajó roncsa Portugáliában, Vila Nova de Milfontes partjánál.
auto_Ez a Ford pick-up az 1960-as években került az Olympic Nemzeti Park erdejébe Washington államban.

etterem_Drónfelvétel egy egykori étterem épületéről, amely az Akhun hegy tetején fekszik az oroszországi Szocsiban.

tunnel_A Sydney déli partjánál fekvő öreg Helensburgh alagút is népszerű látványosságnak számít a turisták körében. A hozzá tartozó vasútállomást immár száz éve nem használja senki.

kocsik_Nem tudni pontosan, hol készült a felvétel, de önmagáért beszél.

repulo_Elhagyott repülőtér Oroszországban, régi Antonov An-2 típusú repülőgépekkel.

hajoroncs3_Sokan csodájára járnak a Bruce-félsziget hajóroncsainak Kanadában, az Ontarióban található Fathom Five National Marine Parkban.

van_Ha már a természetben vagy, meg kell tanulnod elrejtőzni…

repulo2_Egy amerikai katonai repülőgép maradványa. Kifogyott az üzemanyag, ezért a gép Izland déli partjainál lezuhant. A légi balesetet szerencsére mindenki túlélte.

repulo3_Egy japán harci repülőgép roncsa az 1944-es peleliui csata emlékét őrzi a második világháborúból.

helikopter_Iraki Mil Mi-2 helikopterek Baakúba városától néhány mérföldre.

kocsi2_Ez az öreg, rozsdás járgány a Route 66 díszleteként szolgál Arizonában.

Forrás: Daily Mail


Athén - Több mint 2500 éve a Fekete-tengeren elsüllyedt görög hajó roncsaira bukkantak régészek az ukrajnai Mikolajiv közelében. Az ukrán régészeti intézet és a varsói régészeti intézet közös expedíciója fedezte fel az ókori hajót, ez az egyik legrégibb hajó, amelyet a térségben megtaláltak - adt...

Románia - Ez még felvételen keresztül is nagy élmény! Kajakosunk azon kevesek egyike, akik belülről is felfedezték a romániai Costinești partjánál fekvő hajóroncs belsejét, és annak köszönhetően, hogy nem volt rest bekapcsolni a GoPro kamerát, most mi is részesei lehetünk a ritka élménynek. ...
hirdetés