Helyi közélet

2016.09.10. 09:48

Visít a láncfűrész, zakatol a fűnyíró Nyíregyházán

Nyíregyháza - A NyírVV sajnálja, de nem tudják máshogy szervezni a munkát.

Nyíregyháza - A NyírVV sajnálja, de nem tudják máshogy szervezni a munkát.

Az elmúlt napokban több örökösföldi olvasónk is megkereste szerkesztőségünket azzal, hogy a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. dolgozói nemcsak hétköznap, de szombaton is kora reggeltől nyírják a füvet, ritkítják a gallyakat és vágják a fákat.

– Fél hétkor a fűnyírók hangjára vagy a láncfűrész visítására ébredünk, ami hétköznap elviselhető lenne – bár biztos sokan vannak, akik még aludhatnának –, de felháborító, hogy hétvégén sem tudjuk kipihenni magunkat a zaj miatt. És ha nem a munkagépek vernek ki az ágyból, akkor a közmunkások üvöltenek az ablak alatt – panaszolta olvasónk.

Észrevételével megkerestük a NyírVV-t. Szabó Edina, a cég szóvivője elmondta: sajnálattal értesültek arról, hogy munkavégzésükkel megzavarják a lakók pihenését.

– Társaságunk mintegy kétmillió négyzetméteren végez parkfenntartási feladatokat, így időnként elkerülhetetlen a hét végi munkavégzés. Ám ez csak alkalomszerű, és ritkán ismétlődik ugyanazon a területen. Munkaidőnk 6 órakor kezdődik, és tekintettel a fenntartásba vont terület nagyságára, nem tudjuk a munkát úgy szervezni, hogy mindenütt nyolc után fogjunk hozzá. A nyári melegben különösen indokolt a korai kezdés, de a városi forgalom és zsúfoltság elkerülése is magyarázza időbeosztásunkat. Munkavégzésünk nélkül az ápolt és tiszta közterületek nem tarthatók fenn, ezért az esetenként előforduló kényelmetlenségért elnézést kérünk!

- KM-CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában