Fricskákkal, de egyetértés az ellenzék indítványával

Ez is ritka a közgyűlési ülések történetében: az ellenzék önálló indítványát (igaz, módosító indítványokkal) de támogatja a városvezetés is. Hogy miről is van szó?

Az Összefogás Fidesz- MDF javaslatot tett az önkormányzati vagyon hasznosítási gyakorlatának felülvizsgálatára. Hivatkozván arra, hogy szerintük a város  feléli az ingatlanjait. Áron alul adja el őket, elad olyan ingatlant, vagyont, amit nem kellene. Tavaszi Zsolt (Összefogás Fidesz- MDF) a Zsarnai piacot, a Mivíz privatizációját említi példaként. S így fogalmaz: vagyongazdálkodási koncepció nélkül elfogy mindenünk, s nem tudjuk, mire folytak el a pénzek.

A városüzemeltetési bizottság támogatja az indítványt, de mint ahogy Csordás Mihály (MSZP) megjegyezte, csak úgy, ha 1990-ig visszamenőleg vizsgálják át a gyakorlatot, s ha a decemberi közgyűlési ülésen ismertetik a vizsgálat eredményeit.

Az előterjesztők támogatni tudják az előbbi módosítást, az utóbbit viszont nem: szerintük még ebben az önkormányzati ciklusban nyilvánosságra kell hozni a vizsgálat eredményét.

A gazdasági bizottság is támogatja az előterjesztést. Dr. Varga László (MSZP) úgy fogalmaz, szinte új határozati javaslatot tesznek ezzel:, javasolják az 1990 és 2006 közötti gyakorlat átvizsgálását, s amennyiben szükséges, egy új vagyongazdálkodási koncepció beterjesztését.

(Közben Káli Sándor a Bodó tető, az Avas szálló eladásának körülményeit emlegeti fel, ez utóbbit az ellenzék viszontfelemlegeti.)

Dr. Szinay Attila (Összefogás Fidesz MDF) még megjegyezzte, akkor lenne elégedett, ha a vagyoinszerzési gyakorlatot is vizsgáélat tárgyává tenné a közgyűlés, s ha a májusi ülésen ismertetnék a vizsgálat eredményét.

Ezzel véget ért a napirendi pontok tárgyalása

Következnek még a sürgősségi előterjesztések és a zárt ülés: ez előbbiből 14-et kell megtárgyalnia a testületnek. (Az utóbbiból kettőt)  Elsőként a volt honvédségi ingatlanok vagyonkezelésbe történő átadására vonatkozó igényt jelentették be, a második – ennek vitája ezekben a percekben kezdődött el – a repülőtér funkciójának jövőbeni rendezésére tesz javaslatot.

HM
hirdetés