Frissül Bogdány vérkeringése

Frissül Bogdány vérkeringése
Az új óvoda első ütemére már nyertünk, a második ütem pályázati anyaga elbíráslásra vár.

A tavalyi napkori böllérverseny díszes serlege aranylik a nyírbogdányi polgármester szobájában. A falon pedig fő helyet kapott annak az avató szalagnak egy darabja, amely a február 24-ei ünnepélyes útádast jelképezi. Vagyis az M3-as autópályához vezető, a 403. sz. Nyíregyháza keleti elkerülő szakasz elkészültét. Március 28-án, kedden pedig a 4-es főút Nyírbogdányt elkerülő út ünnepélyes alapkőletétele történt. Egyszóval: pezseg az élet a településen, és körülötte. A legfontosabb tervekről Balogh Tibor polgármestert kérdeztük.

– Az életveszélyessé vált óvoda épülete lebontásra vár, s a helyébe a nyírbogdányi kicsinyekkel és szülőkkel együtt már ez év szeptemberében szeretnénk látni az új, modern óvodát. Az első ütemre már nyertünk, a második ütem pályázati anyaga elbíráslásra most van a Megyei Területfejlesztési Tanács előtt. Az új óvoda száz férőhelyes lesz – kezdte a polgármester. – Az óvoda az általános iskola égisze alatt működik, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola az intézmény teljes neve. Jelenleg az általános iskolában 317 gyermek tanul. A gyártelepi Óvoda utca idei portalanítása is tervbe van véve.

– Az idén elkészül Nyírbogdány hosszú távú rendezési terve, erre szintén beadtuk a pályázatunkat. A rendezési tervben szerepel a képviselő-testület azon elgondolása, hogy bevonunk majd területeket építési telkek kialakítására. Szeretnénk továbbá a csapadékvíz elvezetését is megoldani. A három község – Nyírtura, Sényő és Nyírbogdány – által működtetett szennyvíztisztító telep bővítésre szorul. Ebben Nyírbogdányé a gesztori szerep. A megépítésétől kezdve problémás a két községből érkező nyomóvezeték, amely Nyírbogdány főutcáján vezet keresztül, s télen-nyáron át érezhető a bűz. Ennek kiváltására, a községet elkerülő új nyomóvezeték lefektetésére sajnos, sikertelenül pályáztunk az elmúlt évben, de nem adjuk fel! – mondta Balogh Tibor polgármester.

– Lefler György –
hirdetés