Fucsovics – A Nadal-verőt legyőzte a Marci-verő

A Melbourne-ben 32 közé jutott Dudi Sela ellen két hete még meccslabdái voltak Fucsovics Mártonnak
A Melbourne-ben 32 közé jutott Dudi Sela ellen két hete még meccslabdái voltak Fucsovics Mártonnak - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Az utóbbi eredmények alapján Fucsovics Márton a 14-szeres Grand Slam-győztestől sincs messze, de a valóság azért teljesen más.

Megint kiderült, hogy bizonyos szint felett teniszben minden előfordulhat, és semmi nem következik semmiből. Az esztendő első Grand Slam-versenyén, az Australian Openen ugyanis a harmadik fordulóba, vagyis a legjobb 32 közé jutott az az izraeli Dudi Sela (87.), aki ellen még nincs két hete, hogy Fucsovics Mártonnak (194.) meccslabdái voltak a Happy Valley-i ATP-challengerverseny elődöntőjében, amelyen végül 6:2, 6:7, 7:6-ra kapott ki.

Csavarhatunk a történteken még egyet, ha hozzátesszük, hogy Sela csütörtök reggel a francia Fernando Verdascót (45.) verte 4:6, 6:3, 6:3, 7:6-ra, azt a versenyzőt, aki az első fordulóban honfitársát, a 14-szeres Grand Slam-, azon belül 2009-es melbourne-i győztes Rafael Nadalt (5.) búcsúztatta (7:6, 4:6, 3:6,. 7:6, 6:2). Ebből az következik, hogy a nyíregyházi teniszezőnek is lenne esélye Nadal ellen? Aligha, bár sosem lehet tudni. Hiszen a teniszben minden előfordulhat, de semmi nem következik semmiből…

Amúgy Marci selejtezőbeli legyőzője, a japán Tacuma Ito (125.) fel is jutott a főtáblára, és neki sem hiányzott sok az első fordulós bravúrhoz, hiszen négy szettben, 6:4, 6:3, 6:7, 6:2-re kapott ki a csek Radek Stepanektől (87.), aki aztán csütörtökön a svájci Stanislas Wawrinkával (4.) szemben búcsúzott (6:2, 6:3, 6:4.).

És hogy a kétszázon túlról sem elérhetetlen az Open harmadik fordulója, azt az ügyeletes meglepetésember, a francia Stephane Robert (225.) bizonyította, aki 35 évesen (!) küzdötte be magát a legjobb 32 közé – két nem túl neves, de azért jegyzett amerikai, Bjorm Fratangelo (132., 6:2, 6:2, 6:2) és Rajeev Ram (93., 6:1, 6:7, 4:6, 7:5, 7:5) búcsúztatásával. Úgyhogy, ilyen ez a teniszszakma…

Ami pedig Fucsovics Mártont illeti, Ausztráliából hazatérve a napokban Budapesten, továbbra is Sávolt Attila irányításával készül a közelgő feladatokra. Ha minden jól megy, a jövő heti szófiai ATP-verseny lehet a következő állomás, ahol a selejtezőből indulhatna, bár mivel kevés a verseny Európában, a Melbourne-ből búcsúzó erők a bolgár fővárosra összpontosulnak majd, így kérdéses, hogy felfér-e a táblára az elsőszámú magyar teniszező. Az azt követő biztos állomás, az olaszországi Bergamo, az ATP-challengerverseny lesz.
hirdetés