Fucsovics – A száz százalék és a magyar igazság

Fucsovics Márton (balra) és Sávolt Attila együttműködése eddig tökéletes
Fucsovics Márton (balra) és Sávolt Attila együttműködése eddig tökéletes - © Fotó: Joó György
Nyíregyháza – Fucsovics Márton másodszor is meggyőző adogatójátékkal nyert az ausztráliai Happy Valley-ban.

Száz százalék. Sok mindenben egymásra talált a tökéletes mutató és Fucsovics Márton. Egyrészt miután – magyar idő szerint – csütörtökre virradóra az ausztráliai Happy Valley-ban (kemény pálya, 70 ezer dollár összdíjazás) 6:1, 6:4-re legyőzte az ausztrál Maverick Banes-t (289. a világranglistán) száz százalékos az idei meccsmérlege, ami két fellépés után persze még nem olyan nagy kunszt.

Az már valamivel nagyobb, hogy a 214. helyen jegyzett nyíregyházi teniszező most sem hagyta bréklabdához jutni az ellenfelét, az előtte adódó lehetőségeket viszont száz százalékban kihasználta: három esélyből háromszor vitte el a selejtezőből érkezett hazai játékos szerváját, aki előzőleg a hatodik helyen kiemelt szlovén Grega Zemlját (172.) búcsúztatta. Szóval, nem „ürge” volt az ellenfél.

Péntekre virradóra, az elődöntőbe jutásért a japán Morija Hiroki (199.) következik, s ő nem ismeretlen Marci számára, hiszen háromszor is találkoztak már, igaz utoljára 2013-ban, Kínában. Először 2012-ben, Németországban, akkor a japán nyert 7:6, 6:3-ra, azóta viszont Fucsovics kétszer is visszavágott: 2013-ban két héten belül két kínai versenyen is legyőzte, előbb 6:3, 7:5-re, majd 6:0, 6:3-ra.

Mennyi is a magyar igazság…?További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés