Fucsovics combsérülés miatt feladta a mérkőzést

Fucsovics combsérülés miatt feladta a mérkőzést
© Illusztráció: Instagram
Nyíregyháza – Jól kezdődött, de sajnos rosszul végződött Fucsovics Márton hallei fellépése.

A centerpálya behúzott teteje alatt kezdte meg szereplését a nyíregyházi teniszező (45. a világranglistán) az ATP-500-as versenyen a hatodik helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber (24.) ellen. Méghozzá kiváló tenisszel, a saját adogatójátékokra koncentrálva sikerült meglépnie Marcinak 4:3-ra. A következő gémet fogadóként hozta a magyar, és a szettért adogathatott. Hiába azonban a három játszmalabda, Kohlschreiber még visszajött, de fogadóként a második, összességében az ötödik játszmalabdáját már értékesítette Marci (6:4).

A második szettet az elsőhöz hasonlóan semmire nyert adogatójátékkal kezdte a nyíregyházi játékos, majd következett egy olyan maratoni gém, amelynek időtartamába (több mint negyedóra) olykor egy teljes játszma is beleférne. Előbb Marcinak volt bréklabdája, majd a németnek zsinórban nyolc (!) előnye… A nyolcadikat már értékesítette, majd rögtön elvette Marci szerváját, így ő brékhátrányból kapaszkodhatott. Aztán 3:5-nél még egyszer elveszítette az adogatását, így Kohlschreiber egyenlített, ráadásul ő kezdte a mindent eldöntő harmadik játszmát is.

A döntő szettben 1:1-nél Marci 15–40-nél három bréklabdához jutott, ám újra kiegyenlített Kohlschreiber. Ekkor megtörtént a baj, hiszen Marci megcsúszott és teljes testsúlyával a jobb combjára nehezedve elesett. Az ápolási szünet után Marci bekötött combbal, hét perc után tért vissza a pályára. Lépni is alig bírt, Kohlschreiber pedig két gyors pontot szerzett, majd miután a magyar teniszező adogatóként kettős hibát vétett, és látszott, hogy felugrani sem bír, feladta a mérkőzést.

Remélhetőleg mihamarabb meggyógyul a legjobb magyar férfi teniszező.

Tenisz:Halle, Gerry Weber Open, ATP 500-AS verseny, fű(1 983 595 euró, fű)

Férfi egyes, 1. forduló: Philipp Kohlscreiber (német, 6.)–Fucsovics Márton (magyar) 4:6, 6:3, 2:1-nél feladta.

KM
hirdetés