Fucsovics figyelmét már Párizsra vetette

Fucsovics Márton a francia fővárosban folytathatja remek menetelését
Fucsovics Márton a francia fővárosban folytathatja remek menetelését - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező ismét szembe kerülhet az olasz Fogninivel.


Miként azt jó néhány nyíregyházi sportbarát a helyszínen izgulhatta végig, Fucsovics Márton (40. a világranglistán) 3 óra 18 perces, drámai csatában kapott ki pénteken a kazah Mihail Kukuskintól a 2,2 millió euró összdíjazású bécsi kemény pályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A korábban a kanadai Felix Auger-Aliassime-et (109. a világranglistán) és a hetedik helyen kiemelt olasz Fabio Fogninit (15.) búcsúztató magyar játékos a kazahok legjobbjával csapott össze, aki a 71. helyen áll, de három éve volt már 46. is.

– Nagyon fájdalmas vereség volt – pillantott vissza a mérkőzésre a legelőkelőbben jegyzett férfi teniszezőnk. – Óriási, gyilkos meccset játszottunk Kukuskinnal, mindent kiadtam magamból. Fantasztikus volt a hangulat, köszönöm a szurkolást! Hihetetlen teniszt játszott Kukuskin az alapvonalról, nagy formában van, ami persze engem most nem vigasztal.

Üzenet jött otthonról

– Még a mérkőzés előtt kaptam egy üzenetet, amit jó volt olvasni: „…Továbbviszed azt az akarást, amely megmutatja a nyírségiek erejét!!! Tudod, van egy mondás: a nyírségi homokon nem sok minden marad meg, de amely kifejlődött, az iszonyatosan erős lesz, hisz átélte a szenvedést, amit a homok jelentett!” Hát, nem keveset küzdöttem, szenvedtem… De köszönöm a sok biztató, bátorító, pozitív hozzászólást a meccs után. Jó érzés, hogy ennyien szurkoltok nekem!

– Szerencsére nem lesz időm emészteni magam, mert jön az ATP 1000-es Párizsban. Ha ott nyerek egy-két mérkőzést, akkor a negyvenben is végezhetek az év végi ranglistán. Párizsban még selejtezőt sem játszottam soha, most pedig főtáblás leszek – tudatta Fucsovics Marci.

Ami a párizsi viadalt illeti, Marci kedden a francia Benoit Paire (58.) ellen kezd, aztán a sorsolási szeszély folytán ismét Fogninivel kerülhet szembe.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés