Fucsovics keze már bizsereg a folytatásra

Fucsovics Márton legközelebb az amerikai mesterversenyeken szerepel
Fucsovics Márton legközelebb az amerikai mesterversenyeken szerepel - © Fotó: hungarianchellenger
Nyíregyháza – Combsérüléséből felépülve, csütörtöktől az indian wells-i mesterversenyen szerepel Fucsovics Márton.

Miközben a dubai ATP-500-as verseny főtáblájáról elsőszámú várakozóként épphogy lemaradt Fucsovics Márton (64. a világranglistán), olyan eredményeket kell „megemésztenie” a keménypályás tornáról érkező hírek között, mint az általa az év elején „tönkrevert” (6:1, 5:2-nél adta fel a meccset) tunéziai Malik Dzsaziri (117.) nyolc közé jutása, a bolgár Grigor Dimitrovot (3.) is legyőzve…

A nyolc közé bejutott a Marci által tavaly legyőzött orosz Jevgenyij Donszkoj (74.) vagy a szerb Filip Krajinovics (34.), aki nemrég még kétszázon kívüli játékosként teniszezett a nyíregyházi játékossal. Úgyhogy lett volna keresnivalója az Australian Open magyar nyolcaddöntősének az Egyesült Arab Emirátusokban.

– Ne is mondja, nagyon bizsereg már a kezem, versenyeznék mindenáron – mondta Fucsovics Márton, aki a budapesti, az elődöntőben combsérüléssel végződött február eleji challengerviadal óta nem versenyzett, és a napokban kemény edzésekkel készül a két mesterversenyből álló amerikai turnéjára. – A marseille-i ATP-250-es versenyt a sérülésem miatt mondtam le, Dubaiban pedig már készen álltam a folytatásra, de balszerencsém volt. Mondjuk, ha az olasz Paolo Lorenzi sérülten nem csak feladni megy oda az első meccsét, hanem visszalép, akkor utazhattam volna, de arra még nem álltam készen, hogy a selejtezőben induljak, mert az a néhány nap még kellett, hogy teljesen felépüljek.

Következik tehát az amerikai kaland, két olyan mesterversennyel, amelyek a Grand Slam-tornák és a világbajnokság után a legnagyobb presztízsűek, egyben koedukáltak is. Előbb Indian Wellsben, ahol a férfiak és a nők számára is egyaránt 5 536 664 amerikai dollár (közel másfél milliárd forint) az összdíjazás. A 96 játékosból álló főtáblán az első 32 kiemelt az első fordulóban nem lép pályára, Marci viszont már érintett lesz a csütörtökön kezdődő viadal első körében.

– Szombaton indulunk Kaliforniába, hétfőtől pedig a helyszínen készülök – mondta a menetrendjéről a 26 éves játékos. – A combsérülésem hálistennek teljesen rendbejött, sokat edzettem az utóbbi napokban, szeretném a legjobbamat adni. Nagy élmény lesz ez a torna, de azért megyek, hogy meccseket nyerjek.

Fucsovics Márton tavaly is ott volt Indian Wellsben, ám a selejtező első fordulójában kikapott, mint utóbb kiderült, nagyrészt a térdsérülésének köszönhetően, hiszen a következő, miami viadalon (ahol most már szintén saját jogon főtáblás) sérülés miatt fel kellett adnia az első meccsét. Vagyis megvédendő ranglistapontja nem sok van a következő három hétben, és ez jó esélyt teremthet a további előrelépéshez.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés