Fucsovics Márton – A főtábla előszobájáért

Fucsovics Mártonnak tovább kell koncentrálnia
Fucsovics Mártonnak tovább kell koncentrálnia - © Fotó: mtsztenisz
Nyíregyháza – Következő párizsi ellenfelével, a román Adrian Ungurral még sosem találkozott a teniszező Fucsovics Márton.

Még két győzelem szükségeltetik ahhoz, hogy tizenharmadik nekifutásra összejöjjön Fucsovics Márton (205. a világranglistán) első Grand Slam-főtáblás szereplése. A 24 éves nyíregyházi teniszező a párizsi salakpályás viadal, a Roland Garros selejtezőjében a kínai Vu Di (149.) elleni könnyed, 6:1, 6:3-as győzelemmel kezdett, és a második körben sem kapott legyőzhetetlen ellenfelet.

Legalábbis az ATP-rangsor alapján, hiszen a szerdai rivális, a román Adrian Ungur közvetlenül Marci előtt áll egy pozícióval, tehát a 204. Egymás ellen még nem találkoztak, viszont figyelmeztető jel, hogy a 31 éves játékos volt már top százas is (a legjobb helyezése a 79. volt 2012-ből), és az első fordulóban a kvalifikáció kilencedik kiemeltjét, az amerikai Tim Smyczeket (122.) ütötte el a továbbjutástól 6:2, 6:7, 6:3-mal. A két jó formában lévő játékos közül tehát csak az egyik léphet be a főtábla előszobájába.
hirdetés