Fucsovics Márton – A megnyert szett is bravúr a szerb ellen

Fucsovics Márton – A megnyert szett is bravúr a szerb ellen
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton a szerb sztár, Viktor Troicki ellen lépett pályára a barcelonai ATP-500-as tornán.

Szerb teniszező és világsztár. Na, ki ő? Nem, nem a világelső Novak Djokovics, merthogy déli szomszédainknak több ilyen játékosuk is van. Viktor Troicki (25. az ATP-rangsorban) a helyes megfejtés, aki szerdán, a barcelonai ATP-500-as torna (salak pálya, 2 152 690 euró összdíjazás) második fordulójában volt Fucsovics Márton (212.) ellenfele.

Ilyen szintű teniszező ellen még sosem lépett pályára a nyíregyházi teniszező, aki a kedden megnyert Ernests Gulbis (83.) elleni partihoz hasonlóan ismét 0:3-mal indított. De megint sikerült visszajönni, 3:5-nél elnyerte a 30 éves szerb adogatását, ugyanakkor saját szervagémjében nem tudott a játszmában maradni (4:6).

Marci ettől nem tört össze, sőt, a második játszmában lesöpörte a pályáról ellenfelét. Az első gém még Troickié volt, utána viszont hatot behúzott zsinórban Fucsovics, aki háromszor is brékelt (6:1). Jó lett volna egy adogatáselnyerést meghagyni a döntő szettre – mondta velünk az egyik énünk, a másik viszont annak örült, hogy így legalább Marci kezdte az utolsó etapot. Sajnos, elment az első szervajáték, meg utána az összes többi, a hektikus mérkőzésen több gémet már nem engedett ellenfelének a rutinosabb szerb (6:0).
A szettnyerés így is dicséretes, és hogy mennyire nem volt sima a meccs, arról csak annyit, mindössze öt szerzett ponttal jegyzett többet a győztes, mint a világranglistán hétfőtől a kétszázadik hely környékére várható vesztes.
hirdetés