Fucsovics Márton – Amikor Róma sem örök város

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: getty images
Nyíregyháza, Róma – Fucsovics Márton hétfőn megkezdődött mérkőzése csak kedden kora délután ért véget az olasz főváros tenisztornáján.

Nemcsak attól lett maratoni Fucsovics Márton (207. a világranglistán) római mérkőzése, hogy már hétfőn délután elkezdődött, és csak kedden 13 óra előtt nem sokkal ért véget. Hanem attól is, hogy az ATP-challengertorna (42 500 euró, salak) első fordulójában „nettó” két órát töltött a pályán – és veszített.

Az amerikai Tommy Paul (203.) hétfőn 3:0-ra vezetett a selejtezőből érkező Marci ellen, amikor az olasz fővárosban leszakadt az ég. A keddi folytatásban 6:0-ig meg sem állt a nyíregyházi teniszező ellenfele, de a második szettre nagyon összekapta magát Fucsovics. Egymást brékelgették a játékosok, végül 6:5-ös vezetésnél Marci ebben a játékrészben harmadszor is elvette Paul adogatását, és 7:5-tel egyenlített. A harmadik szettben sem jelentett nagy előnyt az adogatás, főként, hogy 4:4-nél Marci elveszítette a sajátját (hetedszer a meccsen), viszont ötödjére már nem sikerült elhappolnia az ellenfélét, aki így 6:0, 5:7, 6:4-re nyert, a nyíregyházi játékos pedig búcsúzott Rómától.
hirdetés