Fucsovics Márton – Argentin ellenfél következik New Yorkban

Peter Polansky (jobbra) gratulációja után másokét is fogadná Fucsovics Márton
Peter Polansky (jobbra) gratulációja után másokét is fogadná Fucsovics Márton - © Fotó: Szeifert Judit
Nyíregyháza – Maximo Gonzalezt tavaly Wimbledonban legyőzte Fucsovics Márton, most a US Openen is ő következik.

Miután Fucsovics Márton (156.) a világranglistán több mint kétórás csatában legyőzte (6:2, 4:6, 6:2) a kanadai Peter Polanskyt (159.), eldőlt, hogy ki lesz az ellenfele a US Open selejtezőjének második fordulójában. De még maradva Polanskynál, Marci egyáltalán nem rossz játékost győzött le, hiszen a kanadai két hete ATP-challengerversenyt nyert hazai környezetben Gatineau-ban.

– Ezt a meccset nem az ellenfél veszítette el, hanem én nyertem meg – nyilatkozta a mérkőzést követően Fucsovics Márton. – Hosszú labdameneteket és gémeket vívtunk egymással, sikerült türelmesnek maradnom, és összességében nagyon jól ment a játék. Bizakodó vagyok a folytatás előtt.

Marcinak még két meccset kell nyerni ahhoz, hogy teljesüljön az álma, a Grand Slam-versenyen a főtáblára jutás. A New york-i következő fordulóban a kvalifikáció 29. kiemeltje, az argentin Maximo Gonzalez (146.) lesz az ellenfele, akit tavaly a wimbledoni selejtezőben 7:5, 6:2-re vert meg. Az ága pedig „megtisztult” a másik kiemelttől, a hetedik jegyen jegyzett argentin Renzo Olivótól (110.), akit az olasz Lorenzo Giustino (235.) győzött le 7:6, 6:3-ra. Vele a Marci által jól ismert és többször legyőzött kínai Ti Vu (178.) játszik – ebből a két játékosból kerülhet ki a főtáblára jutásért vívandó mérkőzés ellenfele – amennyiben a nyíregyházi teniszező sikerrel veszi a csütörtöki mérkőzést.
hirdetés