Fucsovics Márton – Egy fordított és egy sima

Fucsovics Márton fokozatosan lendült játékba
Fucsovics Márton fokozatosan lendült játékba - © Fotó: huntennis
Nyíregyháza – Fucsovics Mártonnak most is sikerült 2:5-ről megfordítania egy szettet Balázs Attila ellen.

„Hajrá, Marci!” – hallatszott a terem egyik szegletéből. „Gyerünk Ati!” – kontrázott valaki a túloldalon. A múlt hétvégi Davis-kupa-mérkőzésen ezek a biztatások ugyanannak a félnek, a magyar válogatottnak szóltak, ám a belgák ellen még egy célért küzdő két játékost összehozta a sors(olás) a budapesti ATP-challangerverseny első fordulójában. A BOK-csarnok centerpályájának nézőterét kedd este csaknem teljesen megtöltő közönség megosztott volt a hovatartozást illetően, de a szép megoldásokat mindkét tábor egyformán megtapsolta.

Ugyan Balázs Attila (207. a világranglistán) bekezdett a nyíregyházi Fucsovics Márton (62.) ellen, de hiába vezetett az első szettben 5:2-re, a következő 11 gémet Marci nyerte meg, és végül 7:5, 6:0-ra megnyerte a 73 percig tartó első fordulós mérkőzést. Érdekes, amikor legutóbb, szeptemberben Genovában találkoztak, akkor is volt egy olyan játszma, amit 2:5-ről fordított meg Fucsovics 7:5-re Balázs ellen, és ez most akkora lendületet adott neki, hogy a második szettben már gémet sem veszített. Volt rá példa, hogy ellenfele adogatása közben 40:15-ről fordított, olyan kemény és pontos ütésekkel, amelyekre a láthatóan fáradt válogatottbeli társa mozdulni sem tudott.

– Sejtettem, hogy Attila agresszív játékkal igyekszik meglepni az elején, ez sikerült is neki, de egyre inkább sikerült megszoknom a labdákat és a körülményeket, így folyamatosan átvettem a meccs irányítását. Örülök a győzelemnek – mondta a közönség által alaposan megünnepelt Fucsovics Márton, aki már készülhetett is a húszéves lengyel Hubert Hurkacz (225.) elleni csütörtöki, vagyis születésnapi nyolcaddöntőjére.
hirdetés