Fucsovics Márton – Egyesben simán, párosban meccslabdát hárítva

Nyíregyháza – Fucsovics Márton mindkét fronton versenyben maradt a genovai torna első napja után.

Hiába tartott csak hetven percig az egyes mérkőzáse, végül hosszú napot zárt le a kora esti órákban Fucsovics Márton (117. a világranglistán, aki kétszer lépett pályára Genovában, a 127 ezer eurós, salakpályás ATP-challengerversenyen.

A kora délutáni penzumot gyorsa letudta Marci, hiszen az olasz Salvatore Caruso (170.) ellen úgy nyert 6:1, 6:1-re, hogy az első szettben 0:1 után zsinórban kilenc gémet nyert meg a viadal nyolcadik kiemeltje, egyszer sem vesztette el szervajátékát, az ellenfelének csak az utolsó gémben volt három adogatáselnyerési esélye, de azokat is visszaverte a nyíregyházi teniszező.

A kora esti párosmeccset talán már a jövő heti Davis-kupa-meccs jegyében játszották fiaink, hiszen sanszos, hogy az oroszok ellen a Fucsovics, Balázs Attila duó lép majd pályára a második játéknapon. Marciék ellenfele a harmadik helyen kiemelt Jonathan Erlich, Gillermo Garcia-Lopez (izraeli, spanyol) duó volt, amely ellen mindkét szettben brékelőnyben voltak a magyarok, de az első szettet 6:4-re elveszítették, a másodikat pedig rövidítés után nyerték meg, meccslabdát hárítva, 7:6 (9–7)-ra. A tíz pontig tartó rövidített döntő szettben pedig a magyarok 10–7-re nyertek, így Marci mindkét fronton versenyben maradt.

KM-BT
hirdetés