Fucsovics Márton – Nápolyban indul a salakszezon

Egy ideig salakon érzi majd magát otthon Fucsovics Márton
Egy ideig salakon érzi majd magát otthon Fucsovics Márton - © Fotó: huntennis.hu
Nyíregyháza – A kínai versenyeket követően jönnek az európai viadalok, a következő három hétben három is.

Rövidebbre sikeredett Fucsovics Márton számára a kínai kaland,és mostantól nem kell olyan messzeségbe utazni az elérhető versenyekért, hiszen kezdődik a salakpályás szezon, az állomások között jócskán lesz európai. A világranglistán a 218. helyen jegyzett Fucsovics Márton a jövő héten Nápolyban, azt követően a szintén olaszországi Barlettában szerepel egyaránt 42 500 eurós challengerverseny, majd jön a barcelonai ATP 500-as viadal, amelyen tavaly sikerrel járt a nyíregyházi játékos, hiszen a selejtezőből feljutott a főtáblára.

– A budapesti Nemzeti Edzésközpontban készültem a következő hetek feladataira, jó körülmények között, a salakpályás edzéseket a konditermi foglalkozásokkal felváltva – mondta a Sávolt Attila irányításával készülő Fucsovics Márton, miután szerda délelőtt végzett az erőnléti edzésével. – Fiatal edzőpartnereim vannak a nyíregyházi származású Valkusz Máté valamint Kotormán Ákos személyében, ők a felkészülés ebben a szakaszában megfelelő szintet képviselnek a számomra, a lényeg ugyanis az, hogy sokszor jöjjön vissza tőlük a labda az én térfelemre. Szeretnék jól szerepelni a következő hetekben, Nápolyban és Barlettában a főtábláról indulok, Barcelonában is felférek a selejtezőtáblára, bízom benne, hogy onnan megint sikerül elérnem a főtáblát.

Fucsovics Mártonnak ugyan nem a salak a kedvenc borítása, de 2013-ban éppen ilyen talajon szerezte meg első ATP-challenger-trófeáját és a Davis-kupában is többnyire a vörös borításon vívott meccseken remekel. Különben pedig, ha tetszik, ha nem, most salakon kell edzeni és versenyezni, hiszen a következő Grand Slam-verseny, a Roland Garros is azon lesz esedékes.További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés