Fucsovics Márton – Némi gyógyír a párizsi sebekre

Fucsovics Mártonra chilei ellenfél vár
Fucsovics Mártonra chilei ellenfél vár - © Fotó: Zádor Péter
Nyíregyháza – Fucsovics Márton szerb ellenfele feladta az első fordulós mérkőzést Prostejovban, az ATP-challenger tenisztornán.

A Párizsból búcsúzők menekülőre fogták, és meg sem álltak a csehországi Prostejovig, a kiemelt ATP-challengertornáig. Fucsovics Márton (204. a világranglistán) már a Roland Garros selejtezőjében – és azóta a múlt heti olaszországi torna első fordulójában – búcsúzott, Prostejovban pedig két selejtezős győzelemmel került a főtáblára.

Ahol a szerb Pedja Krsztin (168.) várt rá, akit ugyan előrébb rangsorolnak a nyíregyházi teniszezőnél, a fogadóirodák mégis utóbbi győzelmére adtak nagyobb esélyt, azaz kisebb oddszot. Ilyen értelemben Marci végül igazolta a papírformát, igaz, nem ment végig a keddi mérkőzése. Az első játszmában Fucsovics 5:4-es vezetésénél a szerb adogatásánál három szettlabdához jutott (0:40 volt az állás), amkikor Krsztin ápolást kért.

A hosszas szünet után az első lehetőséget értékesítette az elsőszámú magyar teniszező, majd a második szettben 2:0-ra és 30:0-re vezetett, amikor Krsztin a hálóhoz sétált, és feladta a mérkőzést. A nyolcaddöntőben a nyolcadik helyen kiemelt holland Robin Haase-t (86.) búcsúztató chilei Gonzalo Lama (183.) lesz Marci ellenfele.

KM-BT
hirdetés