Fucsovics Márton – Őrült meccsen szomorú lett a befejezés

Fucsovics Márton – Őrült meccsen szomorú lett a befejezés
Nyíregyháza – Harmadjára is döntő szettes, maratoni hosszúságú mérkőzést vívott az olaszországi teniszversenyén Fucsovics Márton.

A korábbi kettőhöz hasonló hosszúságú, ezúttal 2 óra 33 perces mérkőzést vívott Fucsovics Márton (163.) a világranglistán az olaszországi Todiban, a 42 500 eurós, salakpályás ATP-challengerversenyen. Mind közül ez volt a legőrültebb meccs, amelyen az egyik fél nyolcszor, a másik ötször vette el ellenfele adogatását. Sajnos, az olasz Stefano Napolitano (383.) volt az, aki többször.

Pedig az első, viszonylag simán elvesztett szett után a torna negyedik kiemeltje háromszor is brékelőnybe került, de rendre vissza is bukta azokat, a negyedik után azonban már nem volt rá lehetősége az olasznak, így Marci egyenlített. A döntő felvonást is úgy kezdte, hogy elnyerte ellenfele adogatását, ám megint azonnal kiegyenlítődött a számla. Ezután fej fej mellett haladtak a felek a hőségben, mígnem 5:4-nél Fucsovics adogatójátéka közben nem tudta versenyben tartani magát, ellenfele a harmadik meccslabdát értékesítve nyert 6:1, 5:7, 6:4-re.​
hirdetés