Fucsovics Márton – Sorban jöhetnek a japánok

Fucsovics Márton már Melbourne-ben, ahol a főtáblára jutás reményében kezdi meg a küzdelmeket
Fucsovics Márton már Melbourne-ben, ahol a főtáblára jutás reményében kezdi meg a küzdelmeket - © Fotó: Joó György
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező Fucsovics Márton kiemelt versenyzőt kapott az Australian Open selejtezőjének első fordulójában.

Ha minden jól megy, és az eredmények is úgy alakulnak, akkor japán napjai lehetnek Melbourne-ben Fucsovics Mártonnak. Kedden elkészült az év első Grand Slam-versenyének, az Australian Open selejtezőjének sorsolása, amely alapján az elsőszámú magyar férfijátékos (193. a világranglistán) Tacuma Itóval kezd, és ha túléli a szerdán az 5-ös pályára kiírt ötödik, azaz utolsó mérkőzést, akkor a második fordulós ellenfele is lehet japán.

No, de odáig el kell jutni, főleg, hogy Ito komoly játékerőt képviselő játékos. A világranglistán jelenleg a 123. helyen áll, de 2012-ben volt 60. is, és éppen azokban az időkben játszott vele Marci, mégpedig élete első ATP 250-es főtáblás mérkőzésén, a hollandiai ’s-Hertogenboschban. Akkor nem sok hiányzott a sikerhez, Fucsovics meccslabdáról veszített 3:6, 6:3, 7:6-ra.

Ha ezúttal sikerülne legyőzni a kvalifikáció 13. kiemeltjét, akkor a beszédes nevű Tennys Sandgren (amerikai, 264.) és a szintén japán Jaszutaka Ucsijama (236.) által vívott mérkőzés győztesével találkozhat a második fordulóban. A ranglistahelyezések alapján Ito a hatodik, Ucsijama a nyolcadik számú férfijátékosnak számít a felkelő nap országában, a hetediket, Hiroki Moriját (189.) éppen a múlt héten győzte le Marci Happy Valley-ban.

Ez előjelnek nem rossz, de úgy is a pályán nyújtott teljesítmény dönt, mindegy ki van a háló túloldalán, egyszerűen csak jól kell játszani…
hirdetés