Füge Krisztián: Könnyedén vágok neki a szezonnak!

Füge Krisztián: Könnyedén vágok neki a szezonnak!
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Speedzone.hu Kupa előtt.

Füge Krisztián – Suzuki Swift Sport
CarColor Motorsport
Speedzone.hu Kupa
2017.04.21-23. – Hungaroring

A hétvégén a HungaroRingen támadsz a Suzuki Swift versenyautóddal. Itt már jártál korábban is.

Milyen emlékek fűznek a pályához?

– Általában, sőt mindig az OB szezonnyitó és szezonzáró versenye a Hungaroringen kerül megrendezésre. Ennek révén semmi újdonságra nem kell, hogy számítsak az időjáráson kívül. A mai nap lett volna edzésünk, de az időjárás közbe szólt, így törölték. A pálya jól ismert, ahogy említettem, pályafutásom első versenyét is itt teljesítettem. A tavalyi szezonnak köszönhetően a beállításokkal kapcsolatban van alapunk, így könnyedén vágunk neki a szezonnak.

Volt ilyen havas, hideg évadkezdésed?

– Kedden volt lehetőségünk edzeni egész nap, az időjárás is kedvezett. Igyekeztem vissza rázódni a nyeregbe, vagyis inkább az ülésbe, ugyanis a téli szünet mindig hosszú és utána mindenképp kell egy kis vér pezsdítés. Viszonylag gyorsan sikerült felébrednem a téli álomból.

Milyen kategóriában gyűjtöd majd a kilométereket?

– Idén a Swift Cup Europe-ra igyekszünk koncentrálni. Tavaly az OB-t erőltettük. De idén ez pont fordítva lesz. Tavalyi évet inkább csak tapasztalat szerzésnek nevezném, mint sem a bajnokságért való küzdelemnek. A tavalyi év tapasztalati sikereit igyekszünk felhasználni a Swift Cup Europe-ban. Idén lesz egy új pálya a kupa részére, ez pedig Brno. Nekem a tavalyi szezonban már volt lehetőségem megismerni a pályát, így talán egy kis előnyre tudok szert tenni, mivel a legtöbb pilótának még ismeretlen lesz a pálya.

Milyen érzés egy ilyen versenyen indulni? Szereted-e a vizes versenyt?

– Ahogy már említettem ez az Országos bajnokság keretein belül megrendezett verseny hétvége lesz. A kis túra mezőnyében fogok rajhoz állni. Az időjárás tartogathat még meglepetéseket, de nem különösebben izgulok. Az esős versenyek mindig kiváló tapasztalat szerzési lehetőségek. Nagyobb koncentrálást igényel a vizes pálya. Itt a legkisebb hiba is kieséshez vezethet. Mivel a pálya csúszik, így nagyon oda kell figyelni a féktávra, a kanyar ívre, és a sebességre. Minden képen jó verseny lesz.

Végezetül, azon kívül, hogy sikeres versenyt kívánok neked, mit is fűzöl még az eddigi mondandódhoz?

– Jó lesz végre a pályán körözni. Már vártam a verseny szezont. Remélem az időjárás nem fog nagyon megviccelni minket.

Köszönöm partnereinknek a segítséget!

– Hajósi Miklós –
hirdetés