Függöny fel: lesz itt káosz, nem is kevés

Színház elölről, színház hátulról
Színház elölről, színház hátulról - © Fotó: Zentheferencszinhaz.hu
Nyíregyháza – A rendezőnek nem csak a társulata, az élete is darabokra hullik.


Színház, mi más – avagy káoszból rendet. De tegyük a szívünkre a kezünket – ugye, hogy izgalmasabb a rendetlenség? Minél nagyobb, annál jobb. Nos, jó hírünk van (a darabbéli társulatnak nem biztos), lesz itt káosz, nem is kevés…

Viccesebb a másik oldalról

Michael Frayn drámaírónak akkor jutott az eszébe a Függöny fel! című komédia ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és hirtelen ráébredt, hogy a színház mennyivel viccesebb hátulról, mint elölről. Ez 1982-ben történt Londonban, ahol a komédiát az év legjobb vígjátékának választották meg. A Függöny fel egy fergeteges komédia, ami egy színházban játszódik, egy nulla minőségű színdarab turnéra indulás előtti főpróbáján.

Az első felvonásban azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nemcsak a leharcolt társulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk mint az elsőben, éppen csak a turné utolsó előadásán és hátulról. A kulisszák mögül. Ahol aztán minden szereplőről kiderül minden.

A Váci Mihály Kulturális Központban november 19-én 19 órától látható a vígjáték a Zenthe Ferenc Színház előadásában, a főbb szerepeket Kautzky Armand, Vándor Éva és Bozó Andrea játsszák, a rendező: Susán Ferenc.

KM
hirdetés