Fújt a szél, dőltek a fák – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. április 19-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több helyen a szél miatt kidőlt, vagy megdőlt fák eltávolításához kérték csütörtökön a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kisvárdán, a Temesvár utcában lazult meg két nagyméretű tuja gyökérzete és egy épületet, valamint a gyalogos forgalmat veszélyeztette a délelőtti órákban. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Nyíregyházán, a Vécsey közben borított ki a szél egy nyolcméteres fát, míg szintén a szabolcsi megyeszékhelyen, a Korányi Frigyes utcában egy kettéhasadt fa eltávolítása adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere csütörtökön délután Újfehértón, a Bocskai utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két helyen is a száraz aljnövényzet kapott lángra csütörtök délután Nyírmihálydiban, így a Rózsa Ferenc és kisebb területen a Vasút utcákban. A szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél kellett Nyírcsászáriban, a Kátai úton, valamint Tiszarádon, a Petőfi utcában beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés