Fürdő: Miért csak személyesen lehet egyeztetni?

Debrecen – Miért nem lehet telefonon időpontot egyeztetni, ha valaki gyógykezelésre megy a fürdőbe? – kérdezte egy debreceni olvasónk, aki szerint egyszerűbb lenne az általa javasolt mód.

Arról is érdeklődött, miért kell a teljes délutáni jegyárat kifizetni, ha csak félórával lépte túl valaki az előírt időtartamot. „Miért nem lehet időarányosan, a „karórával” kimérve elszámolni a többletet?”

Amikor a beteg először bejelentkezik a kezelésekre, módja van arra – s mi kifejezetten javasoljuk –, hogy a felírt kezelések időpontját előre egyeztesse, így a megjelölt időpontokban biztos, hogy foglalt helye van. Ha bármi miatt az az időpont nem lenne a betegnek megfelelő, akkor telefonon lemondhatja a kezelést – válaszolta érdeklődésünkre Ficzere Andrea, a Nagyerdei Gyógyászati Kft. ügyvezetője. Azt is tőle tudjuk, hogy új időpont befoglalására azért nincs mód, mert korábban számos alkalommal előfordult, hogy a beteg és a regisztrációs pultnál dolgozó kolléga „másképp emlékezett a párbeszédre”. Mivel a telefonos beszélgetést nem tudják rögzíteni, azt a gyakorlatot alakította ki a cég, hogy új időpontot csak személyesen lehet kérni, ám a nem megfelelő lemondható telefonon is.

A vonzatokkal együtt

Ficzere Andrea a másik kérdéssel kapcsolatban kifejtette: – Magyarországon a legtöbb fürdőben korlátozzák a gyógyászati kezelések alkalmával a gyógyfürdőben eltöltött időt. November közepétől a csak 01-es (fürdőjegy) kezelést igénybevevők számára 2 órát, míg a több kezelést igénylő betegek számára 4 órát engedélyeztünk a fürdőben tartózkodásra.

Megjegyezte: a döntést kizárólag orvosi szempontból hozták, hiszen a gyógyvízben maximum 30 percet szabad tartózkodni! Mivel több panasz érkezett az idő rövidségére, az intervallumot 3, illetve 5 órára emelték. – Ez bőven elég még azoknak is, akik nehezebben mozognak, segítséget igényelnek. Az a véleményünk, hogy aki a saját felelősségére úgy dönt: ennél tovább szeretne bent tartózkodni, fizesse a nyugdíjas jegy árát. Ekkor ugyanis már nem gyógyászati kezelések igénybevételéről van szó, hanem fürdőzésről, ami nem a gyógyászat kompetenciájába tartozik, hanem a gyógyfürdőébe – annak minden vonzatával együtt.
hirdetés