Fuss az életért!

A mentőhelikopter (illusztráció)
A mentőhelikopter (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Miskolc – A légimentőket segíti a jótékonysági rendezvény.

„Fuss, hogy mások is túlélhessék!” – címmel rendeznek futóversenyt október 28-án a miskolci repülőtéren.
A program célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett az, hogy mellkaskompressziós géppel és ultrahanggal bővülhessen a miskolci mentőhelikopter felszerelése – tudtuk meg Nagy Boglárkától, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítójától.

A két gép segítené a légimentők munkáját, hiszen az emberi erő is véges, és a mellkaskompresszió nagyon nagy erőt vesz ki az újraélesztést végző személyből. Talán ennél is fontosabb az a tény, hogy a kézi mellkaskompresszió közben nem lehet szállítani a beteget, a beszerzendő géppel viszont igen, márpedig egy ilyen életveszély esetén minden másodperc számít – hangsúlyozta Nagy Boglárka.

A jövő vasárnapi program egy kétszáz méteres közös sétával indul, ami közben minden résztvevő egy sárga lufit tart majd a kezében, melyek a mentőhelikoptert szimbolizálják, annak színére utalnak. Ezt követően pedig három, öt és tizenkét kilométeres távon lehet majd indulni. A kísérőprogramok részeként a helyes újraélesztés módját is elsajátíthatják az érdeklődők.

A nevezési díjakból befolyt összeg teljes egészében a jó ügyet támogatja, és támogató jegy is váltható.

ÉM-TÁ


A miskolci vízilabdázók is segítenek Margaritának a gyógyulásban
Miskolc - A miskolci vízilabdásokat is megérintette Margarita története. Bachner András, a PannErgy-Miskolci Vízilabda Club elnöke augusztusban olvasta lapunkban, hogy a 12 éves kislány gyógykezelésére Kozma István nagybányai festő felajánlotta egyik festményét. – Én szociálisan rendkívül érzé...

Dr. Révész János kórházigazgató
Miskolc - Jótékonysági estet szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya szombaton este, a korábbi év nagy sikerére való tekintettel, a Miskolci Nemzeti Színházban. A széles körű össze­fogással szervezett est cé...
hirdetés