Füstbe ment terv

Nem költözött nyugalom a szívekbe Békésen. A Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdacsapata számára ugyanis balul sült el a viharsarki vizit – a vereség (36–32) mellett a Győr győzelme is rossz hatással volt a vérnyomásra.

A nyolcadik helyen posztoló nyírségiek előnye egyetlen árva pontra zsugorodott a kisalföldiekkel szemben, ami az alapszakasz zárófordulója előtt izgalomra ad okot.

Kísért a múlt
A Nyíregyházi KSE kerek egy évvel ezelőtt banánhéjon csúszott
el, illetve maradt le a felsőházi rájátszásról – akkor és most is az alapszakasz
utolsó fordulója perdöntő jelentőséggel bírt. Nem elhanyagolható különbség,
hogy anno a riválisok botlásáért fohászkodott a nyírségi klub, momentán
viszont nincs erre szükség: a Komló elleni győzelem esetén teljesen mindegy,
miként végez a Győr…

– Természetesen már Békésen szerettük volna megszerezni a felsőházi rájátszást biztosító két pontot, sajnos nem jártunk sikerrel – kommentálta a fejleményeket Jano Pál, az NYKSE játékos-edzője. – Azt is mondhatnám, harminckét találattal meg kellett volna nyerni a meccset, ugyanakkor az is igaz, harminchat gólt kaptunk, ez pedig nyilvánvalóan nagyon sok, emiatt vesztettük el esélyünket a győzelemre. Hiányzott a megfelelő kapusteljesítmény, ahogy lenni szokott, apróságokon múlt, hogy nem mi ünnepelhettünk. Csalódott vagyok, ettől függetlenül a csapat mindent megtett: küzdött, hajtott, kár, hogy így alakult. Van ilyen, tragédia azért nem történt. Maradt még egy esélyünk, én pedig arra kérek valamennyi szurkolót, szerdán segítsenek bennünket a Komló elleni mérkőzésen, nagy szükség lesz a támogatásukra. Ígérhetem, a szívünket kitesszük a győzelem érdekében! 

– Koncz Tibor –
hirdetés