Sport

2015.06.29. 11:19

Öt arany, közte egy duplázás

Nyíregyháza - Palásti Luca két versenyszámban is az élen végzett, klubtársát győzte le Tasi T. Dávid és Káplár János.

Nyíregyháza - Palásti Luca két versenyszámban is az élen végzett, klubtársát győzte le Tasi T. Dávid és Káplár János.

Öt bajnoki címmel gazdagodtak a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a vadonatúj miskolci atlétikai centrumban rendezett utánpótlás (U23) és junior országos bajnokságon. Az más kérdés, hogy nem minden versenyszámban azok nyerték az aranyat, akiktől elsősorban várni lehetett, de kész szerencse, hogy egy-egy botlást rendre a nyíregyházi klubtárs használt ki.

Az utánpótláskorú diszkoszvetők között Szikszai Róbert dobott három X-et, azaz érvénytelent, így nem folytathatta a versenyt, ezt meglovagolva Káplár János lett a bajnok. A másik versenyszám a juniorok 400 méteres távja volt, ahol a kevésbé esélyes NYSC-s versenyző nyert, Szalka Géza tanítványai közül Tasi T. Dávid már régóta fente a fogát Vígvári Szabolcsra, de most először tudta legyőzni az előtte száz méteren még egyéni csúcsot futó, ebből adódóan picit fáradtabban mozgó klubtársát. Vígvári így is harmadikként ért célba, tehát ők hozták a remélt két érmet.

Duplázott Palásti Luca, de ő az aranyak tekintetében. Széles Imre tanítványa a juniorok között megnyerte a 400 és a 800 métert is, vagyis hozza a két évvel ezelőtti jó formáját és eredményeit. Lucával szemben a rövidebbik távon volt elvárás a jobb időeredmény, nyolcszázon pedig taktikai jellegű csatát nyert meg.

Az ötödik bajnoki cím pedig Bakosi Péter nevéhez fűződik – ez mondhatni papírforma. A 210 centis eredményt az utóbbi hetekben sikerült túlszárnyalni, egy héttel korábban, Sztara Zagorában a 220 is összejött, igaz az ott összeszedett megfázás miatt a két verseny között nem is tudott edzeni az U23-as Eb-re készülő sportoló, aki már első ugrásával bajnok lett, és a 215-ön elrontott kísérlete után két próbálkozást átvitt 218-ra.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!