Füstölgő vasúti kocsi

Tisza Expressz
Tisza Expressz
Záhony – Hajnalban érkezett a magyar-ukrán határhoz a Tisza nemzetközi gyorsvonat. A záhonyi vámhivatal munkatársai a szerelvény átvizsgálásakor észrevették, hogy az egyik vasúti kocsi hálófülkéjének plafonjait rögzítő csavarok közül néhány hiányzik, a többi pedig feltűnően fényes.

Miután eltávolították a borítólemezt, a plafonban nagy mennyiségű csempészett cigarettára bukkantak. A hálófülkékben tartózkodó utasok az elrejtett csempészáruról semmit nem tudtak. Mivel a plafon megbontásához speciális kulcsra volt szükség, a gyanú a hálókocsi-kísérőkre terelődött.

Ezt követően a szerelvényből kisorolt vasúti kocsit a vámosok alaposabban átvizsgálták. A ellenőrzés során a vasúti kocsi többi hálófülkéjének plafonjából is előkerült ukrán eredetű cigaretta. Összesen 5.400 doboz különféle füstölnivalót (Priluki, Next) találtak a rejtekhelyeken a pénzügyőrök, aminek a belföldi értéke meghaladja a 2 millió forintot.

A két ukrán hálókocsi-kísérő ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg a büntetőeljárást.

A pénzügyőrök a külföldi eredetű cigarettán felül a szállításukra szolgáló vasúti kocsit is lefoglalták.

VPOP
hirdetés