Füstölnek, dudálnak

Gyermeknap környékén visszatérnek Nyíregyházára a modellvasutak
Gyermeknap környékén visszatérnek Nyíregyházára a modellvasutak - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Múlt hétvégén ismét modellvasút-kiállítás várta az érdeklődőket a vasutas művelődési házban.

Autósmozi, lovarda, óriáskerék, háborús övezet és tóparton évődő szerelmesek – mindezek mellett elhaladtak a kis vonatok a hétvégi tárlat alkalmával. A vasútmodellek már önmagukban is gyermeki mosolyt csalnak a látogatók arcára, ahogy végigzakatolnak az apró síneken, a modulok megalkotói azonban hihetetlen aprólékossággal rendezték be a vasútvonal környezetét is. A szemfülesek észrevehették, ahogy a zöld műfüvön fejét mozgatva legel az egycentis játéktehén, vagy a hasonló méretű, megbokrosodott lovat próbálja csitítani műanyag gazdája.

Mint az igaziak

– Huszonhárom méternyi modult hoztunk el, digitális rendszerben – mondta el Krajcsír József, a kiállítást berendező Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület elnöke.

– Ez abban különbözik az analóg rendszertől, hogy itt a mozdonyokat külön lehet vezérelni, a gőzösök füstölnek is, és olyan hangdekóderekkel vannak ellátva, melyek segítségével képesek utánozni „igazi” társaikat. Külön lehet vezérelni a világítást, a sípot, a dudát – jegyezte meg. Krajcsír József hozzátette: a tervek szerint néhány hónap múlva, gyermeknap környékén visszatérnek Nyíregyházára a modellvasutak.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!
hirdetés