Futball és gyógyítás: egy pályán játszanak

Futball és gyógyítás: egy pályán játszanak
Futball és gyógyítás: egy pályán játszanak - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A jövőben már nem kell Budapestre, vagy más városba utaznia a Szpari futballistáinak, hogy szűrő- vagy szakorvosi vizsgálatokon vegyenek részt. Erről szól az az együttműködési megállapodás, melyet hétfőn írt alá a Nyíregyháza Spartacus FC és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése.


– Azzal, hogy Révész Bálint lett a klub új tulajdonosa új élet kezdődött a Szparinál – mondta dr. Barczi Róbert ügyvezető. – Az első évben a gazdasági háttér stabilizálásán volt a hangsúly, most a korábbi szakmai hiányosságokat kell kijavítanunk, ennek része, hogy itthon kitűnő szakemberek végzik majd a futballistáink vizsgálatait.

– A kiemelkedő tudással rendelkező szakorvosok mellett az ország legnagyobb laboratóriuma áll a sportolók rendelkezésére, ahol speciális vizsgálatok elvégzésére is lehetőség van – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgató-helyettese, s hozzátette: a Pólus-program megvalósításával olyan diagnosztikai képalkotó háttér lesz Nyíregyházán, ami a legmagasabb színvonalon segíti a gyógyítást.

– A megállapodás révén gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb lesz a játékosok vizsgálata, diagnosztizálása és kezelése – mondta Mangol Csilla, az egészségügyi intézmény főigazgatója. – Társadalmi szerepvállalásunk része a prevenció, az egészségmegőrzés, s hogy az egészséges életmód fontosságára felhívjuk a figyelmet, ezen a téren is fontos üzenete van a megállapodásunknak.
hirdetés