Futballünnep a négynapos ünnep nyitányán

NB III. Tisza-csoport
NB III. Tisza-csoport
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A kiesés és a bajnoki cím eldöntése szempontjából egyaránt rendeznek létfontosságú meccseket a szombati fordulóban.

Miközben a bajnoki címért folytatott versenyfutás a két héten át tartó holtverseny megszűnése után is éles maradt, vigyázó szemeinket az alsóházra is érdemes fordítani. A még „kiadó” két kiesőhely (a Sárospatak búcsúját ha matematikailag még nem is, de gyakorlatilag lassan el lehet könyvelni) elkerülése ellen küzdő négy szabolcsi csapat ugyanis egymás ellen játszik szombaton. Igen, szombaton, hiszen az NB III. Tisza-csoport tagjaira épülő keleti régiós válogatott május 1-jén, kedden játssza a nyugatiak elleni finálét, így a forduló valamennyi mérkőzését április 28-án, 16 órától játsszák.

Szóval az Ibrány–Tuzsér és a Kótaj–Tiszalök mérkőzés nagyon sok mindenről dönthet. A búcsú elől menekülő csapatoknak voltak már fellángolásaik a tavasszal, de a legutóbbi fordulóban valamennyien vereséget szenvedtek, és ezt a luxust még egyszer nem engedhetik meg maguknak. Ezek az igazi hatpontos mérkőzések, amelyeket az Ibrány és a Tiszalök várhat némi helyzeti előnyből, de ezt győzelme esetén a Tuzsér és a Tiszalök azonnal eltüntetheti. Az ibrányi találkozónak pikantériát ad, hogy a hazaiak edzője, Kovács János az NB II-es időszakban volt a tuzséri szakmai stáb tagja, és hasonló lehetne a helyzet a másik alóházi derbin is, hiszen a kótjiakat az elmúlt két mérkőzésen segítő Falatovics László a bajnokságot még a Tiszalök szakvezetőjeként kezdte meg. A Csoma Dezsőt váltó tréner azonban már előre jelezte, egyéb okok miatt – egyelőre – csak két fordulóra tudja vállalni a feladatot, így a Tiszalök ellen házon belül oldják meg a hazaiak a szakmai feladatokat.

A felsőházban sem vár ránk érdektelen forduló. Ránézésre most a Nyírbátornak van könnyebb dolga, hiszen a tavasszal még pont nélküli Hajdúböszörménnyel játszik – igaz, idegenben. A múlt héten kétpontos egérútra szert tevő kisvárdaiak hazai pályán szerepelnek, a két szabolcsi csapaton kívül a bajnoki címre leginkább esélyes Cigánd ellen. A borsodiak hátránya négy pont az éllovassal szemben, így a hatpontos jelző ennek a találkozónak is dukál, az érdeklődést pedig tovább növeli a két település közelsége – a megye túloldaláról is sok szurkoló érkezése várható. Igazi futballünnepre van tehát kilátás a négynapos ünnep nyitányán.

Tavaly ilyenkor még a Tiszakanyár–Nagyecsed mérkőzésre irányult a figyelem, utóbb kiderült, a 4–3-as vendégsikerrel záruló mérkőzés nagyban befolyásolta a bajnoki címet. A szombaton hasonló pályaválasztás mellett találkozó felek ezúttal az elsőség kérdésébe nem szólhatnak bele, de bizonyíthatják, hogy még jobb sorsra érdemesek. A kemecseiek a Létavértes ellen tehetnek arról, hogy a két szabolcsi bajnokesélyesnek eggyel kevesebb közvetlen riválisa legyen a küzdelemsorozat hajrájára, no és a legutóbb Tiszalökön győztes csapatnak van némi restanciája a saját közönsége előtt.

23. forduló (kezdés: szombat, 16): szakvezetői várakozások

Ibrány (12.)–Tuzsér (15.)

Kovács János, ibrányi edző: – Sorsdöntő mérkőzés következik, és tudjuk, nemcsak a mi, hanem az ellenfél szempontjából is nagyon fontos ez az összecsapás. Mellettünk szól, hogy hazai pályán játszunk, és remélem, ez az eredményességben is megmutatkozik. A gondjaink nem csökkentek, hiszen bár Tóth Norbert és Alexandru Ignat eltiltása lejárt, ezúttal az öt sárgás Kántor Zsolt és a kiállított Kléninger László kényszerül körön kívülre.

Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető: – Sajnos a gondjaink az elmúlt hétvége óta csak szaporodtak, az eltiltott és sérült játékosaink száma is nőtt. Ennek ellenére nem adtuk fel a harcot, tisztes helytállásban bízok egy újabb, a kiesőzónához közelálló csapat otthonában, amelyet az általam nagyra becsült, kitűnő szakember irányít, de rá most nem lehetünk tekintettel.

Tiszakanyár (6.)–Nagyecsed (9.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A bajnokcsapat elleni mérkőzés mindig kiemelt figyelmet érdemel, ráadásul múlt heti eredményével a Nagyecsed bizonyította, hogy milyen játékerőt képvisel. Mi viszont szeretnénk kijavítani a legutóbbi idegenbeli vereségünket, és ha ez sikerül, széppé tehetjük a négynapos ünnepet. A legutóbb kiállított Katona Roland eltiltás miatt hiányzik.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Ebben a bajnokságban vannak nagyon jó csapatok, és van két kiemelkedő képességű. Nálam mégis az év csapata címet – alakuljanak bárhogy az utolsó fordulók – a Tiszakanyár érdemli ki. Tisztában vagyok vele, hogy a mostani mérkőzésünk nem lesz olyan fordulatos, gólgazdag és annyi nézőt csalogató, mint az egy évvel ezelőtti, amely a mi szempontunkból az év bajnokija volt. De azért bízok benne, hogy ugyanúgy győzelemnek fogunk örülni, mint tavaly áprilisban.

Kótaj (14.)–Tiszalök (13.)

Orosz Mihály, kótaji polgármester: – Számunkra a szezon legfontosabb mérkőzése következik. A csapat tisztában van vele, hogy mi forog kockán, miként azzal is, hogy kizárólag a győzelem az elfogadható.

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – Alsóházi rangadóra készülünk a kótajiak ellen. Biztos, hogy ellenfelünk mindent feltesz erre a mérkőzésre, de ezzel mi sem vagyunk másként. Nincs ezen mit titkolni, győzni megyünk Kótajba, de tudjuk, hogy kemény meccs elé nézünk. Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk hétközi kupaszereplése, de reméljük, bennük marad az eredmény. Biztos vagyok benne, hogy játékosaink megmutatják, valójában mire is képesek.

Kemecse (8.)–Létavértes (4.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – A „Kisloki” jön hozzánk, amely valószínűleg még nem mondott le céljairól, de ennek a mérkőzésnek nekünk is nagy a tétje, mert szeretnénk egy bizonyos embernek örömet szerezni azzal, hogy jó időben, jó meccsen hazai siker szülessen. Ehhez kell mindent megtennünk, hogy a célunk teljesüljön.

Várda SE (1.)–Cigánd (3.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Közönségcsalogató mérkőzés elé nézünk, amelyen az egyik bajnokesélyes riválisunk ellen lépünk fel. Ez a meccs már igazi értékmérő lesz számunkra, ami alapján méginkább meg tudjuk ítélni a csapat erejét az elkövetkező, hasonlóan fontos rangadók előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnnk kérni a remélhetőleg nagyszámban kilátogató nézőinket, hogy az ölötzőfelújítás miatt a kellemetlenségek elkerülése miatt a szokottnál korábban érkezzenek a mérkőzésre.

Hajdúszoboszló (5.)–Baktalórántháza (7.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – Geda Gábor kiállításától és eltiltásától függetlenül, ha érvényesül a csapatnak az a tartása, ami az utóbbi időben jellemez bennünket, akkor Hajdúszoboszlón is ponttal, pontokkal gyarapodhatunk. A héten volt miből erőt merítenünk, hiszen láthattuk, hogy a Chelsea miként vészelte át a nehéz időszakokat az esélyesebbnek tartott riválisa otthonában.

Hajdúböszörmény (11.)–Nyírbátor (2.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Magam sem tudom, hogy a múlt héten Debrecenben hagytunk két pontot, vagy szereztünk egyet, mindenesetre a közelgő végjáték hamarosan választ ad erre. Azt viszont tudom, hogy nem lehetünk tekintettel a hétvégi ellenfelünk eddigi nyeretlenségi sorozatára, hiszen a pozíciónk tartásához, esetleges javításához sikereseknek kell lennünk.

Címkék: ,hirdetés