Futószalagon a kézikupák Ózdon

Az ÓAM-Ózdi KC U14-es csapata dobogón zárta a Földi Ferenc-emlék­tornát
Az ÓAM-Ózdi KC U14-es csapata dobogón zárta a Földi Ferenc-emlék­tornát - © Fotó: ME
Ózd – A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Ózdi Kézilabda Club számos utánpótlástornának adott és ad otthont.

Januárban egymást érik az utánpótláskézilabda-események Ózdon. Az új esztendő első hétvégéjén az U12-es korosztály lépett pályára a Bencze Tamás-emléktornán. A hatcsapatos kupát végül a Kecskeméti Sportiskola nyerte meg, az ÓAM-Ózdi KC a negyedik, a Kazincbarcika az ötödik, a Mezőkövesdi KC pedig a hatodik lett.

A mögöttünk hagyott hétvégén az eggyel nagyobbak, vagyis az U14-esek foglalták el a Marosi István Városi Sportcsarnok küzdőterét. A Földi Ferenc-emléktornán a gyöngyösi utánpótlás kiemelkedett a mezőnyből, három győzelemmel végeztek az élen. A hazaiak a harmadikként zárták a napot, miután a csoportban egy győzelem mellett egyszer kikaptak, a helyosztón viszont a Salgótarjántól jobbnak bizonyultak. Emellett egy különdíj is Ózdra került, hiszen negyven találattal az átlövő Kovács László lett a gólkirály.

Nagyüzem szombaton

Január 20-án reggel nyolctól este nyolc óráig pattog a labda a létesítményben, hiszen a Bellér László-emléktornán négy serdülő – ÓAM-Ózdi KC, Kazincbarcika, Kecskeméti Sportiskola, SBS Eger – és három felnőttegyüttes lép pályára. A szurkolók tehát láthatják a tavaszi idényre készülő NB I/B-s gárdát is. Szakál György csapata előbb délelőtt negyed tizenegytől a Debreceni EAC-cal méri össze az erejét, este negyed héttől pedig a Mezőkövesdi KC-val vívnak borsodi rangadót. A négy serdülőgárda pedig körmérkőzéses rendszerben küzd meg egymással a serlegekért. A létesítménybe kilátogató érdeklődők a nap folyamán kilenc kézilabda-mérkőzést is megnézhetnek. Az eseményre a belépés díjtalan.

– ÉM-ME –
hirdetés