Füvezett, nyugtatót vett be és mobilozott a sofőr, aki halálra gázolta a motorost Nyírcsászáriban

Akt.:
Füvezett, nyugtatót vett be és mobilozott a sofőr, aki halálra gázolta a motorost Nyírcsászáriban
© Illusztráció: Northfoto
Nyírcsászári – A megalapozott gyanú szerint a 24 éves gyanúsított férfi rendszeresen nyugtatót szed, ugyanis korábban kábítószerfüggő volt, és így próbálja enyhíteni a tüneteket.

2017. szeptember 1-jén délután a gyanúsított a lakásán elszívott egy füves cigarettát, majd a munkáltatójának a gépkocsijával Encsencsre ment, ahonnan Nyírbátoron keresztül indult haza. 17 óra 30 perc körül Nyírcsászáriban közlekedett a Dózsa György úton a gépkocsival, amikor is a mobiltelefonjára SMS-t kapott, így a készüléket a kezébe vette. Bódultsága, illetve a telefon miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és elütötte a motorkerékpárjával szemből szabályosan közlekedő sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A KRESZ szabályait többszörösen megszegő, az elmúlt évben már közlekedési bűncselekmény miatt pénzbüntetésre ítélt gépkocsivezetőt a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette.

Az ügyész indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit a Nyíregyházi Járásbíróság 2017. szeptember 4. napján egy hónapra el is rendelt, mert a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el.

– Dr. Szilágyi László –


Illusztráció
Nyírcsászári - Meghalt egy motoros, miután járművével egy kamionnak ütközött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsászáriban péntek este - közölte a rendőrség a honlapján. A tájékoztatás szerint a két jármű eddig tisztázatlan körülmények között ütközött egymással, a balesetben a motorkerékpárt ve...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés