Fűzfőn csobban a medencébe

Először úsznak a bajnoki címekért 10 km-es uszodai verseny keretében Kovács Ritáék.

Kovács Rita fanatikus. Efelől egy percig sem lehet senkinek sem kétsége. Eltökélte, hogy visszatér, és az úgy is lett. Ráadásul olyannyira hatásosan sikerült az újbóli nekifutása, „nekiúszása”, hogy Európa-bajnoki második helyezéssel örvendeztette meg a közvéleményt. Nem érte be ennyivel, továbbra is hatalmas fordulatszámot diktál a nyíregyházi úszómaratonista, edzője, Vajda Tamás útmutatásait követve idén is szeretne emlékezeteset alkotni. Idén először szombaton méretteti meg magát, ám a csúcsformát bevallottan későbbre időzíti.


Közel ötvenen
A balatonfûzfõi uszodai
hosszútávúszó ob-n 24 férfi és
22 nõi vesz részt. Az ifjúságiak 3, a juniorok
5, a felnõttek 5 és 10 kilométeren versenyeznek.

– Rita számára egy edzéssel ér fel a balatonfűzfői uszodai hosszútávúszó országos bajnokság – jegyezte meg Vajda Tamás, aki nem pusztán trénerként érdekelt a honi vérkeringésben, ő lett az önállósult Magyar Hosszútávúszó Szövetség elnökségi tagja, az edzőbizottság vezetője. A pekingi nyári ötkarikás játékokon természetesen nyíltvízen szelik majd a habokat a maratonisták, ezúttal viszont a balatonfűzfői uszoda 50 méteres medencéjében teszik próbára felkészültségüket az olimpiai távon.

– Január végén a dél-afrikai Durban lesz az úticélunk, ahol három hetet töltünk el. Az előrejelzések szerint ideális időjárási körülmények között készülhetünk, amire szükség is lesz, hiszen Rita márciusban már a melbournei világbajnokságon vesz részt.

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés