Sport

2014.06.04. 11:09

Sárkányként küzdhetnek a Tiszán

Rakamaz - Ezúttal június 28-án rendezik meg a sárkányhajó fiesztát a tokaj-rakamazi Tisza-parton.

Rakamaz - Ezúttal június 28-án rendezik meg a sárkányhajó fiesztát a tokaj-rakamazi Tisza-parton.Egyre nagyobb népszerűséget ölt világszerte és Magyarországon is a sárkányhajózás, és erről tavaly azok is meggyőződhettek, akik részesei voltak a tokaj-rakamazi Tisza-parton rendezett fiesztának. Jelentjük, az eseménynek folytatása következik, június 28-án másodszor is megrendezik a regattát.

A szakmai partner ezúttal a Magyar Kajak-kenu Szövetség, a Zenit Vízibázisról induló viadal része az országot lefedő, hat állomásból álló versenysorozatnak. Két kategóriában hirdetnek győztest: az egyik az úgynevezett friss sárkányoké, vagyis azoké, akik teljesen amatőrök, a másik pedig a nyílt, ebben a sárkányhajózásban már jártasabb versenyzők juthatnak szerephez – tudtuk meg a szerdai tájékoztatón Tarnai Gábor főszervezőtől.

Egy-egy hajóban a legénység létszáma minimum 16, maximum 20 emberből áll, plusz a kormányosból és a dobosból – utóbbi nemcsak az ütemről, hanem a hangulatról is gondoskodik. Azoknak a társaságoknak sem kell aggódniuk, akik nincsenek ennyien, de kedvet éreznek a részvételhez, hiszen a szervezők vegyes csapatokat is összeállítanak a jelentkezőkből, a tagok a délelőtti edzésen csiszolódhatnak össze. Újdonságot jelent, hogy idén várják cégek legénységeinek jelentkezését is, az előzetes visszajelzések alapján ez a kategória is igen népszerű.

A verseny helyszíne ezúttal a Tiszának a Bodrog torkolata előtti szakasza lesz, a táv 300 méter, a partról (ahol kiegészítő programok is várnak a résztvevőkre valamint a kísérőkre) jól követhető lesz minden egyes evezőcsapás. Jelentkezni június 23-ig, érdeklődni a +3647/552-187-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!