Gávavencsellő előtt új világ nyílik

A delegációk a közös jövőt tervezték Bledowban
A delegációk a közös jövőt tervezték Bledowban - © Fotó: tudósítónktól
Gávavencsellő – A testvérvárosi kapcsolatokkal a közös pályázati lehetőségeket is kiaknáznák.

Lengyel, szlovák, magyar hármas találkozóra utaztak négyen Gávavencsellőről, és egy-kettőre ötről a hatra jutottak. Elégedetten nyugtázhatták, hogy elérték céljukat, tovább erősödtek a szabolcsi község külkapcsolatai.

– Szívélyes fogadtatással viszonozták a februári vendégszeretetünket a lengyelek – újságolta Csisztu Miklósné alpolgármester. – A lengyelországi Bledow település önkormányzata nem csak bennünket, hanem a szlovák Nálepkovo vezetését is meghívta. A hármas együttműködés előkészületei után hivatalosan a júliusi, bledowi Gyümölcskert Almanapon írják alá a felek a szerződést, akkor nagyobb számban képviseltetjük magunkat. Az ígéret szerint a hagyományos krumplifesztiválunkra a lengyel és a szlovák barátaink is ellátogatnak.

– Örömmel vettük érdeklődésüket, Gávavencsellő fejlődése szempontjából ez kiemelkedő fontosságú. Információcserére és tapasztalatszerzésre is tökéletesen alkalmas lehet a kapcsolat, ami támogatná településünk turizmusát és kulturális életét egyaránt. Terveink között szerepel a közös pályázati lehetőségek kiaknázása.

– KM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés